Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ταύρος» για την Τράπεζα Κύπρου η Wood - Βλέπει ανοδικό περιθώριο 25%, δηλώνει αγοραστής

«Ταύρος» για την Τράπεζα Κύπρου η Wood - Βλέπει ανοδικό περιθώριο 25%, δηλώνει αγοραστής
Η Εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής - στόχου (12μήνου) για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προχώρησε η Wood, από 7,15 ευρώ σε 9,34 ευρώ (επιβεβαιώνεται η σύσταση buy).

Η Τράπεζα διαπραγματεύεται με δείκτη 8,5x P/E και 1,2x P/TBV για το 2025, έναντι στόχων της Wood για 10,6x P/E και 1,6x P/TBV.
Με τα spreads των AT1 σε επίπεδα Ευρωζώνης να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά και το κυπριακό 10ετές να διαμορφώνεται στο 2,9%, η Wood εξακολουθεί να βλέπει σημαντική αξία στην Κύπρου, ακόμη και μετά από μια άνοδο 200% την τελευταία διετία. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στη σχετική υπεραξία της τράπεζας έναντι ομολόγων της Ευρωζώνης με παρόμοια κερδοφορία αλλά ασθενέστερη κεφαλαιακή βάση.

Η Wood αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη κατά +4% για το 2025, +2% για το 2026, ενώ για το 2027 αναμένει αύξηση +7%, προβλέποντας ROTE 14,9% στο τέλος της τριετίας.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου διαπραγματεύεται στο 1,2x P/BV για το 2025E, δηλαδή με σημαντικό discount 25% έναντι αντίστοιχων τραπεζών της Ευρωζώνης, οι οποίες εμφανίζουν παρόμοιο ROE (14-16%).
Το discount αυτό υφίσταται παρά το γεγονός ότι ο δείκτης CET1 της Κύπρου είναι 300-800 μ.β. υψηλότερος, ανάλογα με τον ευρωπαϊκό ομόλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης