Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πώληση της EFG International στην Julius Baer εξέτασε ο Σπύρος Λάτσης αλλά δεν υπήρξε deal - Όλο το παρασκήνιο

Πώληση της EFG International στην Julius Baer εξέτασε ο Σπύρος Λάτσης αλλά δεν υπήρξε deal  -  Όλο το παρασκήνιο
Οι δυο τράπεζες διέκοψαν τις συνομιλίες τους, χωρίς να είναι σαφής η αιτία του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις
Για διαπραγματεύσεις της EFG International της οικογένειας Λάτση με την ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer τους τελευταίους μήνες, για ενδεχόμενη εξαγορά, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις έχουν σταματήσει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ελβετικές τράπεζες βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν η Julius Baer απομάκρυνε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Philipp Rickenbacher, μετά από ζημιές από δάνεια στην προβληματική εταιρία ακινήτων Signa.
Η Julius Baer θεώρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG International Giorgio Pradelli ως δυνητικό επικεφαλής μιας συνδυασμένης τράπεζας, στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ναυάγιο στις συνομιλίες

Ωστόσο, οι δυο τράπεζες διέκοψαν τις συνομιλίες τους, χωρίς να είναι σαφής η αιτία του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις.
Η Julius Baer βρίσκεται σε αναζήτηση Διευθύνοντος Συμβούλου, μια διαδικασία που πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι.  Δεν είναι σαφές εάν ο Pradelli εξετάζεται ακόμη για τον ανάληψη του πόστου στην Julius Baer, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Το Bloomberg News νωρίτερα την Παρασκευή είχε μεταδώσει ότι η Julius Baer διερευνά πιθανή εξαγορά της EFG International, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.
Η EFG International έχει market value περίπου 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (4,16 δισ. δολάρια) ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα.
Στρατηγικά, ένας συνδυασμός των δυο τραπεζών δεν έχει μεγάλη λογική, σύμφωνα με τους αναλυτές της RBC.
Η Baer εμπλέκεται σε ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων και η πρόσθετη πρόκληση μιας ενσωμάτωσης της EFG θα εγείρει ερωτήματα, έγραψαν οι αναλυτές.
«Συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών, υπολογίζουμε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι ουδέτερη για τα κέρδη ανά μετοχή έως το 2026», σύμφωνα με τη σχετική έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης