Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης (υπ. ευρωβουλευτής): H von der Leyen έτοιμη να συνεργαστεί με την ακροδεξιά - Δεν αλλάζει η δεξιά

Π. Κόκκαλης (υπ. ευρωβουλευτής): H von der Leyen έτοιμη να συνεργαστεί με την ακροδεξιά - Δεν αλλάζει η δεξιά
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα σημανττικό τόνισε ο γραμματέας του Κόσμου
Τον κίνδυνο συνεργασίας της δεξιάς με την άκρα δεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεσήμανε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης με αφορμή την τοποθέτηση της Ursula von der Leyen ότι «είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τα κόμματα της Meloni και της Lepen».
Το διακύβευμα, είπε ο κ. Κόκκαλης αναφερόμενος στην τηλεμαχία των υποψηφίων των ευρωπαϊκών κομμάτων για την προεδρία της Κομισιόν, που έγινε στις Βρυξέλλες, είναι «αν θα έχουμε μια πλειοψηφία που θα θέλει περισσότερη Ευρώπη, την τήρηση του κράτους δικαίου, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κλιματικής δράσης».
Κατά την περιοδεία του στη Ρόδο, ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Οι ελληνικοί δήμοι είναι εκείνοι με τις λιγότερες δυνατότητες σε προσωπικό, χρήματα και θεσμική ελευθερία σε όλη την Ευρώπη, κι αυτό δημιουργεί κι ένα έλλειμμα δημοκρατίας», είπε, προσθέτοντας ότι μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα κάναμε ως κόμμα, θα ήταν η ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Κόκκαλης, συνοδευόμενος από τους συνυποψήφιους Ροδίτες ευρωβουλευτές του ΚΟΣΜΟΥ, Αλέξανδρο Λουιζίδη και Παναγιώτη Σταμάτη συναντήθηκε με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, της περιφέρειας και της επιχειρηματικής κοινότητας και επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές της νότιας Ρόδου.
«Στόχος μας», είπε, «είναι να έχουμε σ' αυτές τις ευρωεκλογές έναν Έλληνα ή μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή στην ευρωομάδα των Πρασίνων, κάτι που είναι κρίσιμο για τη χώρα μας και χρήσιμο για τον ευρωπαϊκό πολιτικό διάλογο.
Ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ κάλεσε τους πολίτες να έλθουν στις κάλπες, να ψηφίσουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, στη δημοκρατία και στην επιστήμη», ενώ για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είπε ότι «σκοπός είναι το κόμμα να έχει συνέχεια και σε εθνικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης