Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλά νέα για την Ευρωζώνη - Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Καλά νέα για την Ευρωζώνη - Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα
Kαλά είναι τα νέα και για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών ανήλθε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει να εδραιώνεται, λαμβάνοντας στήριξη από την έντονη ζήτηση για υπηρεσίες, ενώ ο τομέας της μεταποίησης έδειξε σημάδια ανάκαμψης.
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global αυξήθηκε στο 52,3 τον Μάιο, από 51,7 τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μια άνοδο στο 52.
Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου ο δείκτης κινείται πάνω από τα επίπεδα των 50 μονάδων, που ξεχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Σε υψηλά 15 μηνών η μεταποίηση

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI εκτινάχθηκε σε υψηλό 15 μηνών, στο 47,4 από 45,7, πολύ πάνω από την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters για 46,2, ωστόσο παραμένει σε συρρίκνωση.
Ο δείκτης που καλύπτει την κυρίαρχη βιομηχανία υπηρεσιών της νομισματικής ένωσης των 20 χωρών παρέμεινε σταθερός στο υψηλό 11 μηνών του Απριλίου. Η ζήτηση αυξήθηκε με τον δείκτη νέων επιχειρήσεων του τομέα να αυξάνεται στην υψηλότερη τιμή του εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.
Kαλά είναι τα νέα και για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, καθώς η δραστηριότητα του γερμανικού ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και έναν χρόνο.
Η Γαλλία, ωστόσο έδειξε σημάδια συρρίκνωσης, καθώς οι υπηρεσίες υποαπέδωσαν.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης