Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nvidia σπάει ξανά τα κοντέρ: Εκτόξευση άνω του 600% στα κέρδη α' οικονομικού τριμήνου, με 14,8 δισ. δολάρια

Η Nvidia σπάει ξανά τα κοντέρ: Εκτόξευση άνω του 600% στα κέρδη α' οικονομικού τριμήνου, με 14,8 δισ. δολάρια
Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε εκ νέου έσοδα-ρεκόρ στα 26 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 262% σε ετήσια σύγκριση
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτα οικονομικά μεγέθη κατέγραψε για μία ακόμη φορά η Nvidia, επιβεβαιώνοντας όσους τη θέλουν ως μία από πιο πετυχημένες εταιρείες όλων των εποχών.
Για το α' τρίμηνο χρήσης (έληξε 28 Απριλίου 2024), ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε εκ νέου έσοδα-ρεκόρ στα 26 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 262% σε ετήσια σύγκριση.
Τα καθαρά κέρδη (GAAP) για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 14,88 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 628% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν!
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του οικονομικού έτους (29 Ιανουαρίου 2023 – 28 Ιανουαρίου 2024), τα έσοδα της Nvidia είχαν φθάσει τα 60,9 δισεκ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 32,3 δισεκ. δολάρια.
Η εταιρεία αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα από 0,04$ ανά μετοχή σε 0,10$.
«Η επόμενη βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει. Εταιρείες και χώρες συνεργάζονται με τη NVIDIA για να μετατοπίσουν data centers τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο κέντρου δεδομένων και να παράγουν ένα νέο προϊόν: την τεχνητή νοημοσύνη». «Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας σε σχεδόν κάθε κλάδο και θα βοηθήσει τις εταιρείες να είναι πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους και ενέργειας, διευρύνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες εσόδων». «Η ανάπτυξη του κέντρου δεδομένων μας τροφοδοτήθηκε από την ισχυρή και επιταχυνόμενη ζήτηση για γενετική εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης και εξαγωγή συμπερασμάτων στην πλατφόρμα Hopper. Πέρα από τους παρόχους υπηρεσιών cloud, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει επεκταθεί σε καταναλωτικές εταιρείες Διαδικτύου και σε επιχειρήσεις, μεγάλους πελάτες τεχνητής νοημοσύνης, αυτοκινήτων και υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας πολλές κάθετες αγορές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κύμα ανάπτυξής μας. Η πλατφόρμα Blackwell βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή και αποτελεί τη βάση για την τεχνητή νοημοσύνη παραγωγής τρισεκατομμυρίων παραμέτρων. Το Spectrum-X ανοίγει μια ολοκαίνουργια αγορά για να φέρουμε τεχνητή νοημοσύνη μεγάλης κλίμακας», δήλωσε σχετικά ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
Μετα-συνεδριακά
, η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται άνω του 2% στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 2,3 τρισεκ. δολάρια -η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023!
Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα για α' τρίμηνο χρήσης:Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-22_232340.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης