Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κέρκυρα: Με λαμπρότητα, παρουσία του Ν. Δένδια, η επέτειος για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Κέρκυρα: Με λαμπρότητα, παρουσία του Ν. Δένδια, η επέτειος για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα
Η επέτειος της Ένωσης των Ιονίων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα και στους 4 νομούς των Επτανήσων, ενώ στην Κέρκυρα το παρών έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας
Τα 160 χρόνια από την ένωσή τους με τη μητέρα Eλλάδα γιορτάζουν σήμερα τα Επτάνησα.
Η επέτειος της Ένωσης των Ιονίων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα και στους 4 νομούς των Επτανήσων, ενώ στην Κέρκυρα το παρών έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, του οποίου η καταγωγή είναι από το νησί.
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο της Ένωσης, στην πλατεία Σπιανάδα.
Ακολούθησε μεγάλη παρέλαση στην οποία, εκτός από πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι, φορείς του νησιού και μαθητικά τμήματα, συμμετείχαν 6 τεθωρακισμένα οχήματα.
Στο νησί βρέθηκαν για τις επετειακές εκδηλώσεις οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο διοικητής 8ης Μεραρχίας, αλλά και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.
Πάνω από τον κερκυραϊκό ουρανό πέταξαν 4 ελικόπτερα τύπου Apache και δυο αεροσκάφη Phantom ενώ, μετά την παρέλαση, ο κόσμος εντυπωσιάστηκε από την επίδειξη της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F16 «ΖΕΥΣ», στην περιοχή της Γαρίτσας.



Στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προς τιμήν των προσκεκλημένων του, τιμήθηκαν εκπρόσωποι από τις αδελφοποιημένες πόλεις αλλά και το δίκτυο Ιωάννης Καποδίστριας.
Ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, στην ομιλία του, ζήτησε από το Νίκο Δένδια τη συμπαράστασή του για την επίλυση μιας σειράς από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως η ανάγκη χρηματοδότησης βασικών υποδομών αλλά και ανάδειξης και αξιοποίησης ιστορικών και πολιτιστικών εμβληματικών μνημείων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι αισθάνεται τον εαυτό του ως τέταρτο βουλευτή Κέρκυρας, τονίζοντας ότι παρότι πλέον πολιτεύεται στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στο νότο της Αττικής, οι δεσμοί του με την πατρίδα του είναι ακλόνητοι και για το λόγο αυτό συνειδητά έχει επιλέξει να παραμένει δημότης Κεντρικής Κέρκυρας.
Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του αναφέρθηκε στις σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας και του αποτελέσματος της ένωσης των Ιονίων με τη μητέρα Ελλάδα. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης