Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης των 63 μαθητών

Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης των 63 μαθητών
Ο σταφυλόκοκκος εμφανίζεται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων
Τουλάχιστον 63 είναι οι μαθητές που βρέθηκαν να έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η οποία επικαλείται τον ΕΟΔΥ τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά και αναλύθηκαν σε κρατικά εργαστήρια βρέθηκαν θετικά στα βακτήρια Staphylococcus aureus.
Ο σταφυλόκοκκος εμφανίζεται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.
Για την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών αλλά και το εργοστάσιο της εταιρείας που φέρεται να έχει μοιράσει τα γεύματα μίλησε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, στην ΕΡΤ.
«Ο έλεγχος δεν μπορεί να γίνει καθ’ ολοκληρία. Έχουμε μια πληροφορία ότι ίσως και να μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος. Αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο και να πάμε σε δύο σχολεία και σε μια άλλη εταιρεία που φτιάχνει κιμά και τροφοδοτούσε την εταιρεία catering» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.
Ερωτώμενος για το αν η φωτιά στο εργοστάσια του φαίνεται τυχαία, σημείωσε: «Δεν μπορώ να κρίνω αν η φωτιά ήταν τυχαία, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί την έχει ο ΕΟΔΥ, έχει συλλέξει κάποια γεύματα.
Είχαμε πάει πριν περίπου 1 χρόνο να ελέγξουμε την εταιρεία. Την είχαμε βρει αξιοπρεπή και είχαμε κάνει κάποιες συστάσεις για τις θερμοκρασίες και να ελέγχονται όταν παραδίδονται στα σχολεία.
Δεν ήταν μια προβληματική εταιρεία. Από τότε μέχρι τώρα είναι βέβαια είναι ένας χρόνος», κατέληξε ο κ. Ζαμπέλας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης