Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Η υπουργός Εργασίας απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Σχετικά Άρθρα
Κάθε σενάριο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλείει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αυτή τη στιγμή. Καμία. Δεν γίνεται καμία συζήτηση ούτε στο υπουργείο Εργασίας ούτε σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Είμαστε στο υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, παρά τη δημογραφική κρίση, έχουν γίνει αρκετά βήματα, έτσι ώστε το ασφαλιστικό μας σύστημα να είναι βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.
Σε ερώτηση σχετική με τη ρύθμιση για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε τα εξής: «Ο κόσμος την έχει δουλέψει τη σύνταξή του και θέλουμε να τη λαμβάνει. Γι' αυτό, αυξήσαμε κατά 50% το όριο των οφειλών, ώστε οι συνταξιούχοι με οφειλές να μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους με μια μικρή παρακράτηση. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αυξήσαμε το όριο των οφειλών από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ».

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η υπουργός Εργασίας είπε: «Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου γνωρίζαμε ότι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι ήταν λιγότεροι από 30.000. Τον πρώτο μήνα από τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και, πλέον, έχει τριπλασιαστεί και έχει ξεπεράσει τους 84.000. Θεωρούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε σπάσει το όριο των 180.000 εργαζόμενων συνταξιούχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης