Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Σε νέα φρικτά επίπεδα η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα

Νότια Αφρική: Σε νέα φρικτά επίπεδα η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα
Τι ανέφεραν αξιωματούχοι της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο
Σχετικά Άρθρα

Η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ «έφτασε σε νέα φρικτά επίπεδα», υπογράμμισε εκ νέου -ενώπιον της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ αυτή τη φορά- η Νότια Αφρική, ζητώντας από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου να διατάξουν να σταματήσει η επίθεση στη Rafah, καθώς ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει «τη συνεχιζόμενη εξόντωσή του».
Την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Αφρική ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα έκτακτα μέτρα για να προστατευθεί η Rafah, η πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.
Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να διατάξει το Ισραήλ να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση αξιωματούχων του ΟΗΕ, οργανισμών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, δημοσιογράφων και ερευνητών, ενώ σημείωσε ότι το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει και παραβιάσει τις προηγούμενες εντολές των δικαστών.
«Η Νότια Αφρική ήλπιζε, κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, να τεθεί τέλος σε αυτή τη διαδικασία γενοκτονίας ώστε να προστατευθεί η Παλαιστίνη και ο λαός της». «Αντί για αυτό, η γενοκτονία του Ισραήλ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και έφτασε σε ένα νέο, φρικτό επίπεδο», είπε ο Vusimuzi Madonsela.
Η ισραηλινή επιχείρηση στη Rafah «είναι το τελευταίο στάδιο της καταστροφής της Γάζας και του παλαιστινιακού λαού», σχολίασε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Νότια Αφρική. «Το βασικό σήμερα 16/5 είναι ότι ο εκπεφρασμένος στόχος του Ισραήλ, να σβήσει τη Γάζα από το χάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, τα αποδεικτικά στοιχεία για τα φρικτά εγκλήματα και τις ωμότητες κυριολεκτικά καταστρέφονται και θάβονται με μπουλντόζες, επί της ουσίας διαγράφοντας το παρελθόν για όσους έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα και κοροϊδεύοντας τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Al Jazeera.
Το Ισραήλ, που χαρακτηρίζει «αβάσιμο» τον ισχυρισμό της Νότιας Αφρικής ότι παραβιάζει τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1949, θα απαντήσει την Παρασκευή. Σε προηγούμενες ακροάσεις είπε ότι ενέτεινε τις προσπάθειες για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης