Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία και Ν. Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ - Fidan: Να σταματήσει η γενοκτονία τώρα

Τουρκία και Ν. Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ -  Fidan: Να σταματήσει η γενοκτονία τώρα
«Το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται από το Ισραήλ» τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ
 Η Τουρκία αποφάσισε να υποβάλει την αίτησή της για επίσημη παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Hakan Fidan.
Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη υποβάλει την επίσημη αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Fidan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ζητήσει επίσημα να συμμετάσχει στη δίωξη της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Να σταματήσει η γενοκτονία τώρα

Ο Fidan υποστηρίζει ότι το Ισραήλ «αποξενώνεται και απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι πράξεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ενέργειες γενοκτονίας», καλώντας, δε, το Τελ Αβίβ να σταματήσει τον πόλεμο πάραυτα.
«Το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται από το Ισραήλ, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες απέτυχαν για άλλη μια φορά λόγω της εισβολής στη Rafah», υπογράμμισε.
"Καταδικάσαμε τον φόνο αμάχων στις 7 Οκτωβρίου.
Αλλά το Ισραήλ σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους και καθιστά ακατοίκητη μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή και αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, απόπειρα γενοκτονίας και εκδήλωση γενοκτονίας", διαμήνυσε ο Fidan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης