Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αλλάζουν όλα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων και κίνητρο μέχρι 231 ευρώ «μεροκάματο» στους γιατρούς που θα ενταχθούν

Αλλάζουν όλα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων και κίνητρο μέχρι 231 ευρώ «μεροκάματο» στους γιατρούς που θα ενταχθούν
Η απασχόληση στο ΚΕ.Π.Α. είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητες τους
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά κίνητρα στους γιατρούς που θα απασχοληθούν παράλληλα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων ώστε να διευκολυνθούν οι ανάπηροι που σχηματίζουν «ουρές» κάθε μήνα για πιστοποίηση, δίνει η κυβέρνηση με το αυξημένο κατά 50% μεροκάματο (από 7 σε 10,5 ευρώ ανα εξεταζόμενο και συνολικά 231 ευρώ ημερησίως).
Την Κυριακή 26 Μαΐου λήγει η πρόσκληση για την ένταξη στο Μητρώο του ΚΕ.Π.Α., ενώ γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η απασχόληση στο ΚΕ.Π.Α. είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητες τους. Ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας που δηλώνει ο κάθε γιατρός.
Οι γιατροί που θα ενταχθούν θα αμείβονται με τα αυξημένα ποσά (κατά 50%) και έχουν ανά αξιολόγηση ως εξής: Από 10 ευρώ ο πρόεδρος στο ΚΕΠΑ σε 15 και για τα μέλη από 7 ευρώ σε 10,5 ευρώ. Σε κατ’ οίκον αξιολόγηση η αμοιβή προέδρου είναι από 30 σε 45 ευρώ και για τα μέλη από 21 σε 31,5 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις εξέτασης εκτός έδρας, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά 3 ευρώ ανά περιστατικό, καθώς και ότι τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης καλύπτονται.
Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης- δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία της ταυτότητάς τους και επικοινωνίας.
Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕΠΑ.

Ποιοι γιατροί μπορεί να ενταχθούν στο σύστημα

Η Πρόσκληση δεν αφορά σε πρόσληψη στο δημόσιο. Οι γιατροί δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους.
Η Διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης του e-ΕΦΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις διαθεσιμότητας, και το πλήθος των περιστατικών, καθώς και τη γεωγραφική κατανομή αυτών, συγκροτεί τις Επιτροπές και προσδιορίζει τα ραντεβού. Οι ιατροί ενημερώνονται για τα ραντεβού τους τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
Οι ώρες απασχόλησης είναι πρωινές και με ραντεβού ανά 20 λεπτά,  με το πρώτο ραντεβού να είναι στις 08:00 π.μ. Στο χώρο όπου διεξάγονται οι υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, αξιολογούνται κατά μέσο όρο είκοσι δύο 22 αιτήματα, ενώ στις περιπτώσεις που απαιτείται η αξιολόγηση των πολιτών στο χώρο διαμονής τους (κατ’ οίκον επίσκεψη), τα προς αξιολόγηση αιτήματα είναι 15.  

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης