Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η ήπια διορθωτική κίνηση μετά τα πρόσφατα υψηλά 13 ετών

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η ήπια διορθωτική κίνηση μετά τα πρόσφατα υψηλά 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καθυστέρηση το πρώτο σχόλιο σήμερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ήπια πτωτικά αλλά… το παλεύει ο Γενικός Δείκτης. Λίγο πτωτικά έχουν ξεκινήσει και οι αγορές της Ευρώπης. Η αγορά έχει δώσει μεγάλη κίνηση και μπορεί να τη συνεχίσει καθώς έχει καλά αποτελέσματα από τις εισηγμένες και καλές διανομές από τις εταιρείες προς τους μετόχους. Σήμερα πριν το άνοιγμα δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΟΤΕ και βρίσκεται στο επίκεντρο. Σημειώνεται πως το βράδυ έχουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

ΟΤΕ: Καλά και μάλλον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο. Οι απόψεις των αναλυτών για το αν η αποτίμηση είναι ελκυστική ή όχι, όπως ξέρετε διαφέρουν. Άλλοι τη βλέπουν τσάμπα και άλλη πως έχει δίκαιη αποτίμηση. Εμείς θεωρούμε πως με βάση αυτά που βλέπουμε γύρω μας ότι η αποτίμηση είναι ελκυστική. Δεν μπορεί τέτοιος όμιλος με τέτοια κέρδη, τέτοια περιουσιακά στοιχεία, τέτοιο ισολογισμό, τέτοιες ελεύθερες ταμειακές ροές να μην μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ αποτίμησης. Στα 14,25 ευρώ σήμερα και στο +1,14%.

JUMBO: Μετά το placement και το discount που δόθηκε που επηρέασε την τιμή της μετοχής, αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει ξανά το δρόμο της. Στα 27,66 ευρώ και στο +1,69%. Αν δεν χαλάσει το κλίμα στις αγορές, μάλλον είναι θέμα χρόνου να πάει ξανά στα ιστορικά υψηλά της. Έχει και ένα δεύτερο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή μπροστά της.

ΕΛΠΕ: Νέα υψηλά 4 ετών και κάτι και το μηνιαίο διάγραμμα μας δείχνει πως είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη διάσπαση. Αν όντως συμβαίνει αυτό που εμείς βλέπουμε το περιθώριο ανόδου είναι πολύ μεγάλο. Στα 8,67 ευρώ και στο +0,67% με καλό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Πίεση σήμερα στη μετοχή και κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους. Δεν είναι και λίγα. Χάνει 3,52% και είναι στα 30,15 ευρώ. Κάποιοι αποδίδουν την υποχώρηση στην εκτίμηση για είσοδο ή όχι στον MSCI Greece Standard. Ακούμε διάφορες γνώμες. Η κυρίαρχη είναι πως έχει λίγες πιθανότητες. Άλλη άποψη βέβαια λέει πως είναι η έδρα του στις Βρυξέλλες άρα δεν έχει σχέση με τον MSCI Greece Standard. Δεν έχουμε άποψη, απλά μεταφέρουμε όσα ακούμε και φυσικά η στήλη κοιτάει μόνο τα θεμελιώδη.

ΑΔΜΗΕ: Πήρε θέση η ΡΑΑΕΥ για τη μεθοδολογία εσόδου της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Ο ΑΔΜΗΕ θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, τις παρατηρήσεις του σε συνάρτηση με τη μεθοδολογία που είχε αρχικά εισηγηθεί στον Ρυθμιστή. Οι εκκρεμότητες, όμως, δεν έχουν κλείσει. Για να είναι βιώσιμο το έργο,
χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και οι υπόλοιπες ρυθμιστικές αποφάσεις που εκκρεμούν από τις ρυθμιστικές αρχές τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση θα επιβαρύνει τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και των δυο χωρών.

ΟΛΘ: Οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή ή μετά την αφαίρεση του φόρου 1,235 ευρώ.

ΓΕΒΚΑ: Επίσης οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,075 ευρώ ανά μετοχή η μετά το φόρο 0,07125 ευρώ.

DOTSOFT: Με 200 τεμάχια στο +9,63% και στα 7,40 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που με αυτόν τον όγκο πάει limit up.

FOODLINK: Η πώληση του 5% έχει δώσει ώθηση στη μετοχή. Μετά το χθεσινό limit up σήμερα στο +11,5% και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών.

LAVIPHARM: Από χθες έδειξε διάθεση για υψηλότερα και σήμερα συνεχίζει και ξεπέρασε τα 0,90 ευρώ. Μετά από μία καλή συσσώρευση μπορεί να δοκιμάσει υψηλότερα. Έχει δώσει τεράστια κίνηση η μετοχή η οποία βέβαια βασίστηκε στη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί από τη νέα διοίκηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης