Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με κέρδη ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο – Στα 83,36 δολάρια έκλεισε το Brent

Με κέρδη ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο – Στα 83,36 δολάρια έκλεισε το Brent
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI μεταβλήθηκαν οριακά
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, κόντρα στις προβλέψεις για αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Όπως δημοσιοποίηση η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA), η εγχώρια παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου (αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα της συνολικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ) από τις κορυφαίες περιοχές σχιστόλιθου θα αυξηθεί τον Ιούνιο 2024 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Η παραγωγή στις κορυφαίες λεκάνες θα φτάσει τα 9,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, ανέφερε η EIA.
Παράλληλα, το επενδυτικό κοινό αναμένει αργότερα μέσα στην εβδομάδα και την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell, για να υπάρχει μία καλύτερη εικόνα για το που θα κατευθυνθεί η νομισματική πολιτική εντός του 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,69%% και έκλεισε στα 83,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με κέρδη 1,3% στα 79,12 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI μεταβλήθηκαν οριακά, κατά -0,2% και +0,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης