Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με το καθαρότερο ενεργειακό δίκτυο παγκοσμίως (Oil Price)

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με το καθαρότερο ενεργειακό δίκτυο παγκοσμίως (Oil Price)
Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, αλλάζουν συνεχώς
Οι χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για την απαλλαγή από τον άνθρακα, επιδιώκοντας την πράσινη μετάβαση.
Αρκετές κυβερνήσεις έχουν καθορίσει τις εθνικές πολιτικές του για να ενθαρρύνουν τη στροφή από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα που ανέλαβαν με τη Συμφωνία του Παρισιού.
Ωστόσο, ορισμένες είναι πολύ πιο επιτυχημένες από άλλες.
Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι όλες προικισμένες με άφθονους φυσικούς πόρους, όπως η γεωθερμία, η υδροηλεκτρική και η αιολική ενέργεια, και οι περισσότερες έχουν σχετικά μικρά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές αλλάζουν συνεχώς, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τη χρηματοδότηση για να επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση των κρατών τους.
Επιπλέον, αρκετές χώρες παράγουν υψηλότερα επίπεδα ανανεώσιμης ενέργειας για να συμβάλουν σε μεγαλύτερα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.
Ακολουθούν οι πέντε χώρες με το πλέον καθαρό ενεργειακό δίκτυο:

5) Αιθιοπία: 98,1%

Η Αιθιοπία παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, της βιομάζας, της ηλιακής, της αιολικής και της γεωθερμικής ενέργειας.
Το αφρικανικό κράτος έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερα από 60.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικές, αιολικές, ηλιακές και γεωθερμικές πηγές.
Επί του παρόντος, διαθέτει 5.200 MW εγκατεστημένης παραγωγικής ικανότητας, την οποία η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει σε 17.000 MW εντός της επόμενης δεκαετίας, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η ζήτηση μπορεί να ξεπεράσει την προσφορά, καθώς τόσο η οικονομία όσο και ο πληθυσμός συνεχίζουν να αυξάνονται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης