Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Premia Properties: Αύξηση 21% στη λειτουργική κερδοφορία το α' τρίμηνο 2024

Premia Properties: Αύξηση 21% στη λειτουργική κερδοφορία το α' τρίμηνο 2024
Αύξηση εσόδων κατά 9% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 21%, σε ενοποιημένη βάση για την Premia Properties
Η PREMIA Properties («PREMIA» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει τα βασικά χρηματοοικονομικά της μεγέθη για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2024.

- 53 ακίνητα και περ. 385 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό διαχείριση από τον Όμιλο με τη συνολική αξία επενδύσεων να διαμορφώνεται σε €319 εκ., αυξημένη κατά 4% σε σχέση με το τέλος του 2023.
- Συνέχιση υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων εντός του πρώτου τριμήνου 2024 και ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου. Βρίσκονται σε εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε πράσινο συγκρότημα γραφείων καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη. Αποκτήθηκαν δύο (2) νέα επενδυτικά εμπορικά ακίνητα αξίας € 1,5 εκ., ενώ υπογράφηκαν προσύμφωνα πώλησης δύο ακινήτων αξίας € 0,6 εκ. (μη αξιοποιήσιμα οικόπεδα στην Πάρο).
- Αύξηση εσόδων κατά 9% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 21%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεαζόμενα από τις χαμηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία και το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023.
- Υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση με την Καθαρή Θέση του Ομίλου να διαμορφώνεται σε €148,5 εκ., τον καθαρό δανεισμό σε €166 εκ. και το συνολικό Ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε € 364 εκ.

Οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές, ωστόσο το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ρευστό καθώς εξακολουθεί να υφίσταται σημαντική αβεβαιότητα εν μέσω υψηλών επιτοκίων και γεωπολιτικών αναταραχών με τους εν εξελίξει πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σημειώνει η διοίκηση.
Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, βασική προτεραιότητα της Διοίκησης παραμένει η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan της Εταιρείας. Έμφαση δίδεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και συναλλαγών (Γραφεία ΑΑΔΕ στην Πειραιώς 180, Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη, νέο logistics στον Ασπρόπυργο με μισθωτή την Iron Mountain, Project Skyline) οι οποίες σταδιακά θα ενισχύσουν τις οικονομικές της επιδόσεις.
Επίσης, η PREMIA διερευνά την αγορά για τον εντοπισμό νέων κατάλληλων επενδύσεων, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.
Παράλληλα, επιδιώκει τη χρηματοδότησή της με ανταγωνιστικούς όρους, αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης