Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσπαση στη Δύση… για τις επιθέσεις των Ουκρανών στη Ρωσία - Αντίθετες οι ΗΠΑ

Διάσπαση στη Δύση… για τις επιθέσεις των Ουκρανών στη Ρωσία - Αντίθετες οι ΗΠΑ
Βρετανία και Γαλλία επιδιώκουν κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία
Τα πυραυλικά πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος έχουν προκαλέσει διάσπαση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς η Ουάσιγκτον «δεν υποστηρίζει» τέτοιες επιθέσεις, σε αντίθεση με το Λονδίνο και το Παρίσι που επιδιώκουν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
«Το αποτέλεσμα είναι ένα αυξανόμενο στρατηγικό χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και του στενότερου συμμάχου τους αλλά και μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου τους.
Βρετανία και Γαλλία πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί με τις ίδιες αρχές που την περιόρισαν και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επίδειξη αδιαφορίας για την κλιμάκωση, θα προκαλέσουν την εύνοια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, ουκρανικά drones έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πολλά ρωσικά διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων στις περιοχές Nizhny Novgorod, Samara, Ryazan και Krasnodar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης