Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά την πτώση της Jumbo κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά την πτώση της Jumbo κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά την πτώση της μετοχής της Jumbo λόγω του discount που είχε το placement που έγινε η αγορά κατάφερε να κλείσει υψηλότερα και σε νέα υψηλά 13 και πλέον ετών με υψηλό τζίρο. Ο μισός έγινε βέβαια στη Jumbo. Με επιλεκτικές τοποθετήσεις ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,25%. Ξεχώρισαν ΔΕΗ, Τιτάν, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Lamda.

ΤΙΤΑΝ: Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Απίστευτη κίνηση. Τρομερό ράλι! Στα 31,20 ευρώ και στο +3,65% σήμερα. Προφανώς και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της και θεωρούμε πως παρά τη φθηνή αποτίμηση οι έχοντες μετοχές από χαμηλά μπορούν να αφήσουν κάτι και στους επόμενους. Αρχές του 2025 θέλει η διοίκηση να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Titan America στη Νέα Υόρκη και θα διαθέσει ποσοστό 15-25%.

Να κάνουμε μία υπόθεση; Το 2023 τα EBITDA από τις ΗΠΑ ήταν στα 320 εκατ. δολάρια περίπου. Με εκτίμηση της Optima Bank για το 2024, ο μέσος όρος των αμερικανικών εταιρειών σε όρους EV/EBITDA είναι 15 φορές. Δηλαδή η εταιρική αξία της Τιτάν USA αν είχε το μέσο όρο των ομοειδών θα ήταν 4,8 δισ. δολάρια. Όλος ο όμιλος είχε καθαρό δανεισμό 660 εκατ. ευρώ και η αμερικανική θυγατρική 400 εκατ. δολάρια. Φανταστείτε δηλαδή τι υπεραξία θα μπορούσε να δώσει, αν έμπαινε με σημερινές αποτιμήσεις. Και δεν έχουμε προσμετρήσει μία αύξηση του EBITDA το 2024 από τις ΗΠΑ. Στο Χ.Α. έχει αποτίμηση κάτω από 2,5 δισ. ευρώ.

JUMBO (απάντηση): Μόνο βραχυπρόθεσμα εκτιμά η στήλη ότι θα επηρεαστεί η μετοχή. Η στήλη βέβαια χθες, όταν έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό και στα 30 ευρώ γράφαμε πως μας έχει ικανοποιήσει πλήρως η συγκεκριμένη μετοχή με την πορεία της. Στα ύψη ο τζίρος σήμερα λόγω του πακέτου και επηρέασε η πτώση της όλη την αγορά. Στα 27,8 ευρώ και στο -7,33% με όγκο 5,13 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων 4 εκατ. τεμάχια ήταν το placement.

ΔΕΗ: Μεταξύ των μετοχών από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που ξεχώρισαν σήμερα. Είχε άνοδο 3,62% και έκλεισε στα 11,75 ευρώ.

EUROBANK: Σήμερα ήταν η δική της σειρά να γράψει νέο υψηλό αρκετών ετών. Στα 2,0650 ευρώ και στο +1,52%.

LAMDA: Έβγαλε αντίδραση και επανήλθε πάνω από τα 7 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αν και έχει περάσει καιρός δεν έχουμε κάποιο νέο από τον νέο κανονισμό που θέλει να εφαρμόσει ο κ.Κοντόπουλος. Τι να έχει συμβεί άραγε; Με άνοδο 3,10% η μετοχή και στα 5,32 ευρώ.

UNIBIOS: Νέα πολυετή υψηλά από τη μετοχή.

PERFORMANCE: Νέα ιστορικά και πάλι! Στα 7,09 ευρώ και στο +7,42%.

ΕΥΑΘ: Μηδενικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

SUNRISE ΜΕΖΖ: Έγραψε και νέα ιστορικά υψηλά και η αφεντιά της.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έντονη και σήμερα η πίεση στη μετοχή και έχει γυρίσει σε σχεδόν 7 χρόνια πίσω.

CPI: Και εδώ η πίεση δεν ήταν αμελητέα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης