Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και σφοδρές αντιδράσεις μετά τη δήλωση Κασσελάκη ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και σφοδρές αντιδράσεις μετά τη δήλωση Κασσελάκη ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»
Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και σφοδρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στο MEGA, έκανε λόγο για παρερμηνεία. 
«Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους Υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έγινε παρερμηνεία», τόνισε.

Η επίμαχη δήλωση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα περιόδευσε στην αγορά της πόλης και σε συνομιλία που είχε με κάτοικο της περιοχής τόνισε:
«Πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πάρα πολλοί... Κάποιοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά...».

Στηρίζει ο Κουρουμπλής

«Η ιστορία των Τεμπών είναι κάτι ιδιαίτερο, χάθηκαν νέα παιδιά. Δεν ξέρω τι λεει ο κ. Σπίρτζης, αν ήταν το δικό του παιδί δεν θα αντιδρούσε έτσι ο κ.Σπίρτζης. Εγώ τη δήλωση του κ. Κασσελάκη την προσυπογράφω, οι παραλείψεις των υπουργών σκότωσαν τα παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά FM ο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν είχε χαρακτηρίσει δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.
Στην ερώτηση, δε, αν με την ίδια λογική οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν τον κόσμο στο Μάτι, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε «είναι διαφορετικά ζητήματα. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε τις παραλείψεις και σε τελική ανάλυση εγώ συμφωνώ με κάθε άνθρωπο και για εκείνους τους συγγενείς και εκείνους τους γονείς ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή και για αυτούς και για την κυβέρνηση από εκεί και πέρα κρίθηκε και αυτό το ζήτημα».

Αποστάσεις από Σπίρτζη και Βασιλειάδη

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε δεν υιοθετεί τη δήλωση Κασσελάκη και ζήτησε να μην υιοθετούνται «λαϊκιστικά μοντέλα». Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης, διαμήνυσε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν τη Δημοκρατία.
«Δεν βοηθάνε αυτές οι δηλώσεις, όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».
«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος σημείωσε ότι «η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη.
Έπρεπε να γίνει προανακριτική».
«Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Και αυτές δημιουργούν μεγαλύτερα αισθήματα σε μια περίοδο που υπάρχει ανάγκη πολιτικοποίησης και επιστροφής στην πολιτική ατζέντα», δήλωσε στο Action24 ο Γ. Βασιλειάδης.

Πέτσας (ΝΔ): Ναζιστικής έμπνευσης η δήλωση Κασσελάκη – Να ανασκευάσει, έχει ξεπεράσει κάθε όριο

«Ναζιστικής έμπνευσης» χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν νέα παιδιά» ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.
«Είναι μια δήλωση που θα την περίμενε κανείς από τον Κασιδιάρη και όχι από τον Κασσελάκη.
Ο κ. Κασσελάκης με αυτό που είπε εφαρμόζει μια πολιτική τοξική κυριολεκτικά πατώντας επί πτωμάτων για να συντηρήσει το θέμα αυτό το οποίο νομίζει ότι πλήττει την κυβέρνηση εν όψει των ευρωεκλογών.
Θα κάνει τα πάντα και με τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις για να το συντηρήσει.
Αυτές οι ναζιστικής έμπνευσης πολιτικές δηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα στη δημοκρατία μας ιδίως το 2024 για μια Ελλάδα που είναι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Περιμένω από τον ίδιο να ανασκευάσει γιατί αυτό που έκανε χθες το βράδυ, μια πολιτική μερικής κωλοτούμπας, είναι βγαλμένη με ναφθαλίνη από τη βαθιά ντουλάπα του οποιουδήποτε πολιτικού εγχειριδίου.
Θέλω ξεκάθαρη ανασκευή αυτών που είπε από τον κ. Κασσελάκη γιατί έχει ξεπεράσει κάθε όριο» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Πέτσας.

Ζαχαράκη για Κασσελάκη: Διαιρεί την κοινωνία με τοξικό τρόπο - Διαγωνίζεται τον Βελόπουλο

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, ότι διαιρεί με τοξικό τρόπο την κοινωνία, κατηγόρησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σ. Ζαχαράκη, με αφορμή την αναφορά του από την Ηγουμενίτσα για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».
Η κα Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώσε πως διαγωνίζεται με τον Κυριάκο Βελόπουλο και θυμίζει «άλλες περιόδους που είχαμε τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τα διχαστικά και τοξικά συνθήματα».
Όπως ανέφερε η υπουργός, «θεωρώ τραγικό ένας νέος πολιτικός, ο οποίος μάλιστα διατείνεται ότι θέλει να φέρει και το νέο στην πολιτική, να εργαλειοποιεί μέσα σε μια παράγραφο το θρησκευτικό συναίσθημα, το μήνυμα των άγιων αυτών ημερών ημερών και τον τραγικό θάνατο των νέων παιδιών. Βλέπω ουσιαστικά έναν διαγωνισμό με τον κ. Βελόπουλο ο οποίος πριν από λίγες μέρες μας είχε σχεδόν έτσι απαγορεύσει να πηγαίνουμε στις εκκλησίες».
«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει και το λιγότερο που χρειάζονται οι Έλληνες είναι μια διαίρεση ακόμα. Και ιδίως σε νέους ανθρώπους… Τι λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή; Ποιο είναι το συναίσθημα το οποίο καλλιεργείται; Μόνο μίσος. Είναι αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά; Σίγουρα όχι. Δεν θα πρέπει να διαιρεί με τόσο τοξικό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης