Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Γαλλία – Βροχή αιτημάτων για βοήθεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται μεγάλο χτύπημα στο Παρίσι

Τρόμος στη Γαλλία – Βροχή αιτημάτων για βοήθεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται μεγάλο χτύπημα στο Παρίσι
Η χώρα βιώνει αυτήν τη στιγμή αύξηση των εγκλημάτων μίσους
Σε συναγερμό βρίσκεται η πρωτεύουσα της Γαλλίας, ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αντιπροσωπεύουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο που περιλαμβάνει αθλητές από όλο τον κόσμο.
Φέτος, θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι της Γαλλίας.
Ωστόσο, οι ανησυχίες είναι μεγάλες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τον ισλαμικό εξτρεμισμό, ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η γαλλική κυβέρνηση ήδη έχει εντείνει τα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις.
Άλλωστε, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι είναι στόχος μοναχικών λύκων, αλλά και συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Πόσο μάλλον όταν ετοιμάζεται να δεχτεί δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες και κορυφαίους αθλητές του κόσμου.
Πριν από αρκετά χρόνια, η Γαλλία ήταν συνυφασμένη με τρομοκρατικές επιθέσεις από στελέχη του ISIS και τους οπαδούς τους, όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι του Νοεμβρίου 2015, το Charlie Hebdo Shooting, το Kosher Market Siege και άλλα.
Η χώρα βιώνει αυτήν τη στιγμή αύξηση των εγκλημάτων μίσους, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιρωμάτων από μοναχικούς λύκους, εμπνευσμένα από τη ριζοσπαστικοποίηση από την παγκόσμια διάχυση από τη Μέση Ανατολή.
Η γαλλική κυβέρνηση, προετοιμασμένη για όλα τα χειρότερα σενάρια, έχει χαράξει διάφορες πολιτικές για να κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Απρόβλεπτα μεταξύ αυξημένων εντάσεων και εγρήγορσης

Οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης περιλαμβάνουν μείωση της προσέλευσης στο μισό, κάτι που θα επιτρέψει στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, την τοπική αστυνομία και άλλα τμήματα να παρακολουθούν την εκδήλωση χωρίς να χρειάζεται να επεκτείνουν τους πόρους.
Δυστυχώς όμως για τους Γάλλους αξιωματούχους, ο μηχανισμός ασφαλείας της χώρας έχει ήδη εξαντληθεί, σύμφωνα με το Politico.
Στις 28 Μαρτίου, η Le Monde ανέφερε ότι η Γαλλία ζήτησε από ξένους συμμάχους να στείλουν μέλη του μηχανισμού πληροφοριών και των δυνάμεων ασφαλείας τους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Η Joanna Klejszmit, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα οριστεί ειδική ομάδα για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες ασφαλείας, το Παρίσι θα εφαρμόσει συστήματα επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας, όπως η αναγνώριση προσώπου.
Δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα, οι επισκέπτες εκτός πόλης, οι τουρίστες, ακόμη και οι κάτοικοι μπορούν να υποβληθούν σε έλεγχο.
Οι τουρίστες θα αποκλείονται επίσης από τις όχθες του ποταμού κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, φοβούμενοι ότι τα drones, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεσες ή αυτοκτονικές καταδύσεις, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις.
Ήδη στην Ουκρανία, η προβολή σε πρώτο πρόσωπο, που ονομάζεται επίσης drones FPV, έχει αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου και της δυνητικά παγκόσμιας τρομοκρατίας. Φθηνά και εύκολα προσβάσιμα, τα drones μπορούν να πλήξουν αποτελεσματικά βασικές υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό.
Τα επίμαχα μέτρα θα κάνουν τους φετινούς Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τους πιο αυστηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην παγκόσμια ιστορία και αυτόν με τις περισσότερες ανησυχίες από τους αγώνες της Ατλάντα και του Μονάχου.

Μια παγκόσμια διάχυση από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ουκρανία

Η Γαλλία που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνδέεται με αυξημένες εντάσεις σε διάφορες περιοχές — πολλές από τις οποίες η γαλλική εξωτερική πολιτική είναι αλληλένδετη.
Μία από τις απαρχές των αυξανόμενων απειλών από τον εξτρεμισμό εκτείνεται στις πρώην γαλλικές αποικίες, όπου μια βάναυση ισλαμιστική εξέγερση έχει εμπλέξει τη Βόρεια και την Κεντρική Αφρική τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Μια «ζώνη πραξικοπήματος» έχει σχηματιστεί στις πρώην αποικίες της Γαλλίας με τα χαρακτηριστικά του ρωσικού υβριδικού πολέμου.
Η Γαλλία είχε ένα σκοτεινό παρελθόν στην Αφρική και η επιρροή του Κρεμλίνου βοήθησε στη στήριξη των στρατιωτικών καθεστώτων με το φαινόμενο ντόμινο της αυξανόμενης μετανάστευσης στην Ευρώπη.
Το ISIS, το οποίο έχει αυξανόμενη παρουσία στη ζώνη του πραξικοπήματος και έχει επίσης πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις στην Ευρώπη, θα μπορούσε να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρωταρχικό στόχο για μια αναζωπύρωση - κάτι που το Παρίσι και οι άλλες δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν καλά.
Μια άλλη σημαντική απειλή για την ασφάλεια είναι η πιθανότητα ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, διείσδυσης ξένων πληροφοριών ή υβριδικού πολέμου.
Οι ρωσικές ξένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη πραγματοποιήσει επιθέσεις και επιχειρήσεις υψηλού προφίλ εντός μελών του ΝΑΤΟ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Τσεχία.
Η Γαλλία έχει ενισχύσει πάρα πολύ τη βοήθεια της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες, με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron να φτάνει στο σημείο να προτείνει μια πιθανή άμεση στρατιωτική επέμβαση εάν ο πόλεμος συνεχίσει να επιδεινώνεται.
Η Ρωσία δέχθηκε σκληρά τα σχόλια και την υποστήριξη από τη Γαλλία και θα μπορούσε να προετοιμάσει πιθανές υβριδικές ή άμεσες επιθέσεις - κάτι για το οποίο προειδοποίησαν πρόσφατα οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών.
Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη απειλή για τους καλοκαιρινούς αγώνες προέρχεται από την παγκόσμια μετάδοση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει προκαλέσει παγκόσμια προσοχή, διαμαρτυρίες και επιθέσεις μοναχικών λύκων στη Γαλλία.
Πολλαπλές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιρωμάτων και μιας πρόσφατης απαγωγής και σεξουαλικής επίθεσης μιας Εβραίας γυναίκας σε ένα παλαιστινιακού στιλ έγκλημα μίσους, έχουν λάβει χώρα στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.
Η ίδια η Γαλλία έχει υψηλό εβραϊκό πληθυσμό που έχει ήδη υποστεί ταχεία πτώση καθώς αυξάνονται οι αντισημιτικές επιθέσεις, κάτι που συσχετίζεται με έναν αυξανόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό που είχε προβλήματα αφομοίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης