Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μήνυμα» Biden σε Netanyahu για την εισβολή στη Rafah – Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την αποστολή όπλων στο Ισραήλ

«Μήνυμα» Biden σε Netanyahu για την εισβολή στη Rafah – Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την αποστολή όπλων στο Ισραήλ
Ο Netanyahu αγνόησε (ξανά) τον Biden και εισέβαλε στη Rafah
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden έχει «παγώσει» από τις 5/5 τις αποστολές όπλων -βομβών ακριβείας που κατασκευάζονται από την Boeing- για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Politico.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη υπογράψει μια εκκρεμή πώληση των πυρομαχικών Joint Direct Attack της Boeing -τόσο των πυρομαχικών όσο και των κιτ που τα μετατρέπουν σε έξυπνα όπλα- και των βομβών μικρής διαμέτρου.
Αν και η Ουάσινγκτον δεν αρνήθηκε επισήμως την πιθανή πώληση, ουσιαστικά αναλαμβάνει δράση για να στείλει ένα μήνυμα στο Ισραήλ, δήλωσε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που γνωρίζει τη διαδικασία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστερεί μια πιθανή πώληση όπλων για το Ισραήλ από τότε που η Hamas επιτέθηκε στη χώρα -στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο πρόεδρος Biden δέχεται πιέσεις από κάποιους στο κόμμα του να θέσει όρους για τη βοήθεια προς το Ισραήλ μετά το μακελειό στη Γάζα τους τελευταίους μήνες, όπου πάνω από 30.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης