Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Η στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα φέρει πίσω τους ομήρους και θα εξαλείψει τη Hamas

Netanyahu: Η στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα φέρει πίσω τους ομήρους και θα εξαλείψει τη Hamas
«Σημαντικό βήμα η κατάληψη της Rafah»
Σχετικά Άρθρα
Στόχος της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Rafah είναι η επιστροφή των ομήρων και η εξάλειψη της Hamas, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Σε διάγγελμά του, ανέφερε ότι η αποδοχή της πρότασης εκεχειρίας από τη Hamas «στόχευε να σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών μας στη Rafah». «Αυτό δεν συνέβη», υπογράμμισε. «Έχουμε ήδη αποδείξει στην προηγούμενη απελευθέρωση ομήρων ότι η στρατιωτική πίεση είναι προϋπόθεση».
Η πρόταση που αποδέχθηκε η Hamas είναι «πολύ μακριά από τις ζωτικές απαιτήσεις του Ισραήλ».
«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να αποκαταστήσει την κυριαρχία (της Hamas) στη Λωρίδα». «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Hamas να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες για να συνεχίσει να εργάζεται για την καταστροφή μας». «Το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχτεί μια πρόταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών μας και το μέλλον της χώρας μας», επιμένει.
Ανέφερε επίσης ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο να «μείνει σταθερή» στους όρους του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων και στις απαιτήσεις ασφαλείας.
Αποκάλεσε την κατάληψη του περάσματος της Rafah «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς την καταστροφή των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνατοτήτων της Hamas, χαρακτηρίζοντάς το ένα σημαντικό βήμα για την καταστροφή της οργάνωσης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης