Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 2% για τον Hang Seng, ώθηση από την Apple - Αργία σε Κίνα, Ιαπωνία

Ράλι 2% για τον Hang Seng, ώθηση από την Apple - Αργία σε Κίνα, Ιαπωνία
Τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστά λόγω αργιών
Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν ηγήθηκαν των κερδών στην Ασία την Παρασκευή, καθώς η Wall Street σημείωσε άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενόψει των σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple βρέθηκαν στο επίκεντρο, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων.
Oι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company αυξήθηκαν κατά 1,8%, ενώ η Hon Hai Technology Group, επίσης γνωστή ως Foxconn, σημείωσε άλμα 2,6%.
H Apple, της οποίας τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ρεκόρ ύψους 110 δισ. δολαρίων.
Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone σημείωσαν άλμα 7%, με τους επενδυτές να εστιάζουν πλέον στις μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.
O Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,39%, ενώ ο Kosdaq της μικρότερης κεφαλαιοποίησης πρόσθεσε 0,28%.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν αυξήθηκε κατά 1,41%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 2%.
Τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστά λόγω αργιών.
Το ιαπωνικό γεν εξακολουθούσε να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ενισχύθηκε στα 152,75 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εν μέσω υποψιών για κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος τη Δευτέρα.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν αύξηση 240.000 θέσεων εργασίας στην αμερικανική έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Απριλίου που αναμένεται την Παρασκευή στις 0830 π.μ. ώρα Ελλάδας, σε σύγκριση με 303.000 προσθήκες τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης