Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόταση εξαγοράς στην Paramount από Apollo και Sony, ύψους 26 δισ. δολαρίων

Νέα πρόταση εξαγοράς στην Paramount από Apollo και Sony, ύψους 26 δισ. δολαρίων
Η Paramount εξετάζει επίσης μια πρόταση συγχώνευσης από τον David Ellison, επικεφαλής της Skydance Media
Σχετικά Άρθρα
Η κοινοπραξία των Sony Group και Apollo Global Management προχώρησε σε πρόταση 26 δισεκ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount Global, του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης που κατέχει το CBS και το MTV, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η προσφορά χαρακτηρίστηκε ως μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος και αφορούσε τις μετοχές της Paramount, συν την ανάληψη του χρέους.
Η Paramount, η οποία ελέγχεται από την Shari Redstone, εξετάζει επίσης μια πρόταση συγχώνευσης από τον David Ellison, επικεφαλής της Skydance Media και γιο του συνιδρυτή της Oracle. Η περίοδος αποκλειστικών συνομιλιών μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της Paramount και του Ellison έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3/5.
Αυτή η προτεινόμενη συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει την εξαγορά της ελεγχόμενης οικογένειας Redstone με premium και τη συγχώνευση της εταιρείας του Ellison στην Paramount, έχει επικριθεί από άλλους επενδυτές της Paramount που ανησυχούν για την απομείωση των συμμετοχών τους. Κάποιοι προέτρεψαν την Paramount να εξετάσει άλλες προσφορές.
Mια ειδική επιτροπή διευθυντικών στελεχών της Paramount επέστρεψε στον Ellison έναν κατάλογο πρόσθετων όρων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Ο Ellison και οι επενδυτές του, στους οποίους περιλαμβάνεται η RedBird Capital Partners, συμφώνησαν να αγοράσουν περισσότερες μετοχές της Paramount χωρίς δικαίωμα ψήφου σε ένα premium για να κάνουν πιο ελκυστική τη συμφωνία για τους άλλους επενδυτές της εταιρείας.
Η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αποδεχτεί ή όχι την προσφορά.
Το Apollo, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, είχε πρότεινει προηγουμένως να αγοράσει μόνο το κινηματογραφικό στούντιο της Paramount και στη συνέχεια έκανε μια δοκιμαστική προσφορά για ολόκληρη την εταιρεία, μια προσφορά που το διοικητικό συμβούλιο της Paramount δεν θεωρούσε ολοκληρωμένη.
Η Sony, που είναι ήδη σημαντικός παίκτης στην ψυχαγωγία, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεόρασης της Paramount. Η συμφωνία που εξετάζεται περιλαμβάνει την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής της εταιρείας με έδρα το Τόκιο στο νέο εγχείρημα, με επενδυτή την Apollo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης