Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ τρελάθηκε - Συγκεντρώνει 100 δισ. δολάρια για Ουκρανία, θέλει 5ετή πόλεμο – Η Ουγγαρία αρνείται και καταγγέλλει τον Stoltenberg

Το ΝΑΤΟ τρελάθηκε - Συγκεντρώνει 100 δισ. δολάρια για Ουκρανία, θέλει 5ετή πόλεμο – Η Ουγγαρία αρνείται και καταγγέλλει τον Stoltenberg
«Αυτή η τρέλα εδώ στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έστειλε στις 30 Απριλίου 2024 μια επίσημη επιστολή στα κράτη μέλη της συμμαχίας να συγκεντρώσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία τα επόμενα πέντε χρόνια και να τα καταθέσουν σε ειδικό ταμείο, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Την Τρίτη τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έλαβαν την πρόταση του γενικού γραμματέα να συγκεντρώσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια που το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον πόλεμο.
Επιπλέον, πρόκειται να εισπραχθούν σε διάστημα πέντε ετών, πράγμα που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ αναμένει ότι η στρατιωτική δράση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Επεσήμανε ότι η Ουγγαρία δεν επιθυμεί κανένα μέρος αυτής της πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ.

Αρνείται να συμμετάσχει η Ουγγαρία

«Εμείς οι Ούγγροι δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ για τη μεταφορά όπλων και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.
Τις επόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα της Ουγγαρίας να μείνει μακριά από αυτήν την τρέλα, από τη συγκέντρωση αυτών των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε Szijjarto διευκρινίζοντας ότι η πρόταση Stoltenberg έχει εγκριθεί από τα μέλη της συμμαχίας «σε πρώτη ανάγνωση».
Είπε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ότι «το πιο σημαντικό καθήκον της είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια του ουγγρικού λαού».
«Ως εκ τούτου, την επόμενη περίοδο θα επικεντρωθούμε στο να μείνουμε εκτός πολέμου.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου και τις προετοιμασίες για έναν πυρηνικό πόλεμο.
Αυτή η τρέλα εδώ στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσει», είπε ο Szijjarto, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στο πεδίο της μάχης.
Επισήμανε ότι στη συνάντηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι θα πρέπει να συζητηθεί «το θέμα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας στρατηγικής οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».
Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό «δεν είναι εύκολο, γιατί η οικονομική ανάπτυξη συμβαίνει καλύτερα σε καιρό ειρήνης και η ειρήνη για τους Ευρωπαίους γίνεται όλο και πιο απομακρυσμένη καθώς το ΝΑΤΟ κινείται για να περάσει τις κόκκινες γραμμές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης