Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τα αποτελέσματα της Εθνικής – Επηρεάζουν οι πολλές αργίες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τα αποτελέσματα της Εθνικής – Επηρεάζουν οι πολλές αργίες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό το ξεκίνημα στο εξωτερικό και απώλειες καταγράφει ο CAC 40. Εμείς ξεκινήσαμε λίγο υψηλότερα, με την Coca Cola να κινείται καλύτερα μεταξύ των μετοχών του FTSE 25. Η Cenergy έπιασε τα 8 ευρώ. Δυνατή κίνηση και από την Εθνική λόγω αποτελεσμάτων. Από τις μικρομεσαίες ξεχωρίζει η ΕΚΤΕΡ λόγω ανεκτέλεστου και κερδοφορίας. Η αγορά αναμένεται υποτονική καθώς θα έχουμε ξανά συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θετικά τα σχόλια των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και βλέπουν ότι υπάρχει χώρος για αναβαθμίσεις εκτιμήσεων. Στο +1,27% η μετοχή και στα 7,69 ευρώ. Ενισχύονται ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, υποχωρεί οριακά η ΠΕΙΡ.

COCA COLA: Διαγραμματικά η διάσπαση έχει γίνει και νομίζουμε πως κάποια στιγμή θα δει τιμές που έπρεπε να είχε δει εδώ και καιρό.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Βελτιωμένα τα μεγέθη, αλλά η αποτίμηση δε μας δίνει ελκυστικό p/e κατά την ταπεινή μας άποψη. Δεν είναι μόνο τα αυξημένα χρηματοοικονομικά λόγω των δανείων. Είναι και οι υψηλές αμοιβές της διοίκησης. Δε γίνεται η διοίκηση να παίρνει περισσότερα από τους μετόχους. Πολύ ισχυρές οι λειτουργικές ταμειακές ροές, αλλά ήταν μεγάλες και οι επενδύσεις. Έτσι δεν είδαμε μείωση δανείων. Με άνοδο 1,76% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, έχουμε τελικό πόρισμα το οποίο είναι δεσμευτικό για όλες τις πλευρές. Μάλιστα, είναι θετικό για την εισηγμένη, αφού θα λάβει 5,7 εκατ. ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με το αρχικό πόρισμα του ορκωτού.

ΕΚΤΕΡ: Νέο μεγάλο έργο ανέλαβε και αυξάνει ανεκτέλεστο πάνω από 130 εκατ. ευρώ. Έχει και άλλα να ανακοινώσει σύντομα. Στο +1,76% και στα 1,73 ευρώ.

AVE: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα και τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του 2023 ήταν αρνητικά, αλλά έχει γίνει αύξηση κεφαλαίου εντός του 2024. Προφανώς και με τζίρο κάτω από 20 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των 84 εκατ. ευρώ μας φαίνεται κάπως απαιτητική. Από την άλλη η Doson εμφανίζεται στο τέλος του 2023 με ποσοστό 27,53% από 36,50% που είχε στο τέλος του 2022. Η στήλη έχει αναδείξει τη μείωση του ποσοστού χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει κάποια εξήγηση για το που πήγαν 14 εκατ. μετοχές; Με άνοδο 2,51% ξεκίνησε η μετοχή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Αύξησε τζίρο, βελτίωσε EBITDA αλλά γύρισε σε ζημιές. Επηρέασαν οι τόκοι, αλλά η αναβαλλόμενη φορολογία είναι αυτή που έφερε ζημία 2,4 εκατ. ευρώ από κέρδη 798 χιλ. ευρώ.

MERMEREN: Ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 και είναι βελτιωμένα. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 6,33 εκατ. ευρώ από 5,58 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 3,23 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Αρκετές οι σημειώσεις του ορκωτού με τη βασικότερη ότι η προσφυγή της εταιρείας για να διακανονιστούν οι υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς απορρίφθηκε.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τα αποτελέσματα, όπως όλων των εταιρειών του κλάδου. Πάνω ο όγκος των πωλήσεων λίγο κάτω ο τζίρος λόγω υποχώρησης των τιμών των μετάλλων. Στις 31 Ιουλίου 2023 η Ελένη Κορδέλλου είχε ενημερώσεις πως κατείχε 17,85% των μετοχών της εταιρείας. Στο τέλος του 2023 είχε 17,71%. Έβγαλε δηλαδή λίγες πωλήσεις ακόμα.

TZΙΡΑΚΙΑΝ: Επενδύει σε φ/β σταθμό που θα απορροφήσει το 30% του ενεργειακού κόστους. Η ζήτηση ήταν υποτονική στο φετινό πρώτο τρίμηνο.

AUSTRIACARD: Πάει να κλείσει το discount μετά τη διανομή των μετοχών. Θεωρούμε πως μεσοπρόθεσμα θα δούμε καλή κίνηση, αλλά βραχυπρόθεσμα το placement μπορεί να θυμίσει ΕΛΠΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης