Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταιγίδες και κατολισθήσεις προκάλεσαν χάος στη Βραζιλία - Τουλάχιστον 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι

Καταιγίδες και κατολισθήσεις προκάλεσαν χάος στη Βραζιλία - Τουλάχιστον 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι
Πάνω από 1.400 κάτοικοι εκτοπίστηκαν έπειτα από τις καταιγίδες που οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών, καταστροφές σε δρόμους και πλημμύρες
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 αγνοούνται λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Οι αρχές κατέγραψαν, μάλιστα, πάνω από 1.400 εκτοπισμένα άτομα έπειτα από τις καταιγίδες που οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών, καταστροφές σε δρόμους και πλημμύρες σε διάφορα μέρη της πολιτείας, επηρεάζοντας 104 δήμους.


Εξαιτίας των πρωτοφανών φαινομένων κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις οροφές των σπιτιών τους για να γλιτώσουν από τους χειμάρρους, ενώ ελικόπτερα που επιστρτεύθηκαν για τους απεγκλωβισμούς, δεν κατάφεραν, σε αρκετές περιπτώσεις, καν να προσγειωθούν.
Προειδοποιώντας για τις μετεωρολογικές συνθήκες τις ερχόμενες ημέρες, η κυβέρνηση της πολιτείας προέβλεψε κίνδυνο πλημμύρας «σε ολόκληρη σχεδόν την πολιτεία», προσθέτοντας πως υπάρχει προοπτική οι «ισχυρές βροχοπτώσεις να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης