Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πυρπόλησαν το εξοχικό του επικεφαλής της Rheinmetall - «Μήνυμα» για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Γερμανία: Πυρπόλησαν το εξοχικό του επικεφαλής της Rheinmetall - «Μήνυμα» για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία
Η εταιρεία, συναρμολογεί άρματα μάχης διαφόρων τύπων, τα οποία στη συνέχεια πουλά στην Ουκρανία «μαζί με πυρομαχικά, αποκτώντας σημαντικό κέρδος για τον εαυτό της»
Αριστεροί ριζοσπάστες πυρπόλησαν την εξοχική κατοικία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του επικεφαλής της αμυντικής εταιρείας Rheinmetall, Armin Papperger, και συνέδεσαν την επίθεση με την προμήθεια όπλων της εταιρείας στο Κίεβο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Bild.
Η εξοχική κατοικία σε κτήμα στην κοινότητα Χέρμανσμπουργκ στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας τυλίχθηκε στις φλόγες.
Λίγες ώρες αργότερα, οι εξτρεμιστές δημοσίευσαν ένα μήνυμα στην πλατφόρμα του Indymedia, όπου ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. «Το βράδυ της 29ης Απριλίου αφήσαμε ένα εμπρηστικό μείγμα στην ιδιοκτησία του Armin Papperger στο εξοχικό του», αναφέρεται.
Οι ίδιοι, απέδωσαν τις ενέργειές τους στο γεγονός ότι, κατά τη γνώμη τους, η Rheinmetall επωφελείται από το λεγόμενο σημείο καμπής, το οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ο γερμανός καγκελάριος Scholz σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η εταιρεία, συναρμολογεί άρματα μάχης διαφόρων τύπων, τα οποία στη συνέχεια πουλά στην Ουκρανία «μαζί με πυρομαχικά, αποκτώντας σημαντικό κέρδος για τον εαυτό της».
«Η Rheinmetall σχεδιάζει, παράγει και σκοτώνει όχι μόνο σε εθνική κλίμακα», αναφέρει η Bild επικαλούμενο το μήνυμα της οργάνωσής. Καταλήγοντας, ζήτησαν επίσης την απελευθέρωση της Daniela Klette, ενός πρώην μέλους της αριστερής τρομοκρατικής ομάδας Faction του Κόκκινου Στρατού (RAF, Rote Armee Fraktion) που είχε συλληφθεί στο παρελθόν.
Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα για θέματα κρατικής ασφάλειας της Γερμανίας. 
Η Rheinmetall είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Γερμανίας. Η εταιρεία επωφελείται σημαντικά από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και αναμένει εκρηκτική αύξηση των κερδών τα επόμενα χρόνια. Το 2023, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 12%, στα 7,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της Rheinmetall αυξήθηκαν κατά 9%, στα 0,6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης