Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί θέλουν να στείλουν περισσότερες γυναίκες στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων... για την ισότητα των φύλων

Οι Ουκρανοί θέλουν να στείλουν περισσότερες γυναίκες στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων... για την ισότητα των φύλων
Οι αρχές προσπαθούν να αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής
Οι ουκρανικές αρχές θέλουν να εξασφαλίσουν την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία εκκαθάρισης ναρκών σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της χώρας Sviridenko, δικαιολογώντας την απόφαση... ως πρωτοβουλία για την ισότητα των φύλων.
«Η ισότητα των φύλων θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της Ουκρανίας, η οποία βασίζεται στις αρχές της ενσωμάτωσης, της ένταξης και της ακεραιότητας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με την ίδια, η ενεργή συμμετοχή των γυναικών θα συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.
Η Sviridenko διευκρίνισε ότι επί του παρόντος το μέσο επίπεδο συμμετοχής των γυναικών μεταξύ όλων των κρατικών και μη κρατικών φορέων δράσης ναρκών στην Ουκρανία φτάνουν περίπου 30%, αλλά οι αρχές προσπαθούν να αυξήσουν αυτό το ποσοστό.
Ωστόσο, στη συνέχεια η υπουργός παραδέχθηκε ότι ο πραγματικός λόγος έγκειται στην έλλειψη προσωπικού:«Η Ουκρανία έχει περιορισμένους πόρους στη δράση κατά ναρκών, χρειαζόμαστε περισσότερους χειριστές εκκαθάρισης ναρκών, περισσότερο εξοπλισμό, εκπαίδευση για τους ναρκοπεδητές», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης