Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Πραγματική η απειλή κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου το 2024

Wall Street Journal: Πραγματική η απειλή κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου το 2024
Οι πρόσφατες απώλειες των Ουκρανών στην Avdiivka υπογραμμίζουν την ευάλωτη θέση της Ουκρανίας λέει το δημοσίευμα
Η απειλή κατάρρευσης του μετώπου σε ορισμένες περιοχές ήδη από το 2024 είναι πραγματική για την Ουκρανία υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται τις θέσεις του Αυστριακού στρατιωτικού αναλυτή Franz-Stefan Gady.
«Η απειλή μιας μερικής κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου το 2024 είναι πραγματική» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι οι πρόσφατες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δυτικά της Avdiivka υπογραμμίζουν την ευάλωτη θέση της Ουκρανίας μετά από μήνες καθυστερήσεων στην παράδοση βοήθειας από δυτικούς συμμάχους και τη δική της αποτυχία να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους για την αναπλήρωση των μονάδων πρώτης γραμμής.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η Ρωσία χτίζει πάνω στην επιτυχία της εξαντλώντας τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος εγκαταλείπει τις θέσεις του εν αναμονή της υποσχόμενης βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπενθυμίζεται πως ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky ομολόγησε πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό ενώ παραδέχθηκε πως Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης