Τελευταία Νέα
Διεθνή

LCI (Γαλλικό ΜΜΕ): Ο Ουκρανικός στρατός έριξε εφεδρείες στη μάχη χωρίς εμπειρία λόγω της κατάστασης κοντά στην Avdiivka

LCI (Γαλλικό ΜΜΕ): Ο Ουκρανικός στρατός έριξε εφεδρείες στη μάχη χωρίς εμπειρία λόγω της κατάστασης κοντά στην Avdiivka
Ο Γάλλος Ulrich Buna φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πετύχει ακόμη μεγαλύτερη νίκη προσεχώς
Οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάζονται να ρίξουν βιαστικά στη μάχη πρώην αμυντικές μονάδες, προκειμένου να συγκρατήσουν την προέλαση της Ρωσίας στην κατεύθυνση της Avdiivka, δήλωσε ο Γάλλος αναλυτής Ulrich Buna σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μονάδων που στάλθηκαν για να καλύψουν το κενό που είχε σχηματιστεί (στην κατεύθυνση Avdiivka) ήταν οι πρώην δυνάμεις εδαφικής άμυνας όπως η 100η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, η οποία δεν έχει εμπειρία μάχης για να προσπαθήσω να καλύψει το κενό».
Σύμφωνα με τον Ulrich Buna, η εμπλοκή ανεπαρκώς εκπαιδευμένων μονάδων υποδηλώνει έντονη έλλειψη στρατιωτών στον ουκρανικό στρατό.
Ως άλλο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Avdiivka, ο Ulrich Buna κατονόμασε τις αδύναμες αμυντικές θέσεις δεν μπορούν να αντέξουν τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Ο Γάλλος Ulrich Buna φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πετύχει ακόμη μεγαλύτερη νίκη προσεχώς.
«Μου φαίνεται ότι αυτό που βλέπουμε στο Chasiv Yar, την περιοχή δυτικά της Avdiivka και σε άλλα μέρη εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Νομίζω ότι αυτή είναι απλώς η αρχή της καλοκαιρινής επίθεσης της Ρωσίας, τόνισε ο Ulrich Buna.

Σημαντικά εδαφικά κέρδη των Ρώσων δυτικά της Avdiivka η προέλαση συνεχίζεται

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν πρόσθετα τακτικά κέρδη βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Avdiivka από τις 29 Απριλίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 28 και 29 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο δυτική και βορειοανατολικό Ocheretyne (βορειοδυτικά της Avdiivka), κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στα βορειοδυτικά προάστια της Ocheretyne και στο Netaylove (νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης βορειοδυτικά της Ocheretyne προς τη Novooleksandrivka σε μια περιοχή πλάτους 1,2 χιλιομέτρων και βάθους 1,7 χιλιομέτρων.
Επίσης προχώρησαν 400–450 μέτρα δυτικά του αυτοκινητόδρομου C051801 (Orlivka-Netaylove) μεταξύ Netaylove και Umanske (δυτικά της Avdiivka).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) δήλωσε επίσημα ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Semenivka (δυτικά της Avdiivka) μετά τη δήλωση του Ουκρανού Γενικού Διοικητή Στρατηγού Oleksandr Syrskyi στις 28 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Berdychi (δυτικά της Avdiivka) και στο Ocheretyne, στο Novokalynove και στο Keramik (τόσο βορειοδυτικά της Avdiivka όσο και ανατολικά της Ocheretyne).
Οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Kalynove, Arkhanhelske, Novobakhmutivka, Solovyove, Sokil, Novopokrovske και Novoselivka Persha και δυτικά της Avdiivka κοντά στην Orlivka και στο Umanske.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών τακτικών κατευθύνσεων για μελλοντικές επιθετικές κινήσεις κοντά στην Avdiivka, αλλά παραμένει ασαφές πού θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο εγγύς μέλλον.
Οι Ρώσοι αναλυτές υποθέτουν ποιους στόχους μπορούν να επιδιώξουν οι ρωσικές δυνάμεις βορειοδυτικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Keramik για να προχωρήσουν προς το Arkhanhelske, αλλά προσπαθούν επίσης να προχωρήσουν δυτικά από την περιοχή Ocheretyne προς το Sokil και νοτιοδυτικά προς τη γραμμή Novoprokovske-Novoselivka Persha.
Το ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση βορειοδυτικά της Avdiivka δίνει στη ρωσική διοίκηση την επιλογή είτε να συνεχίσει να πιέζει δυτικά προς τον αναφερόμενο επιχειρησιακό της στόχο στο Pokrovsk είτε να προσπαθήσει να οδηγήσει προς τα βόρεια για τη διεξαγωγή πιθανών συμπληρωματικών επιθετικών επιχειρήσεων με την προσπάθεια γύρω από τον Chasiv Yar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης