Τελευταία Νέα
Διεθνή

Military Watch Magazine: Ο Ουκρανικός στρατός ανακάλεσε τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από την πρώτη γραμμή υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Military Watch Magazine: Ο Ουκρανικός στρατός ανακάλεσε τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από την πρώτη γραμμή υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Τουλάχιστον 5 από τα 31 τανκς έχουν καταστραφεί και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέσυραν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams από τη γραμμή επαφής λόγω του ότι είχαν καταστεί ευάλωτα στα ρωσικά χτυπήματα, γράφει το Military Watch Magazine.
«Ο ουκρανικός στρατός απέσυρε τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από τις εμπρός θέσεις λόγω ανησυχιών για την ευπάθειά τους στα ρωσικά πλήγματα.
Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από μεγάλες απώλειες που υπέστησαν σε μάχες από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Τουλάχιστον 5 από τα 31 τανκς έχουν καταστραφεί και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές.
Παρά το γεγονός ότι η ουκρανική βιομηχανία έχει βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο θωράκισης των οχημάτων μετά την παράδοσή τους και πριν από την ανάπτυξή τους στο μέτωπο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών τεθωρακισμένων.
«Όλες οι κατηγορίες αρμάτων μάχης που προμήθευσαν η Δύση στην Ουκρανία υπέστησαν απώλειες μέσα σε λίγες ημέρες από την πρώτη ανάπτυξή τους στο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του Leopard 2A6, που τέθηκε για πρώτη φορά στη μάχη τον Ιούνιο του 2023, και του Challenger 2».
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Center, Alexander Savchuk τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός εκκένωσε το πρώτο αμερικανικό τανκ M1 Abrams από τη ζώνη μάχης.
Στα μέσα Απριλίου, στην κατεύθυνση Avdiivka, το ίδιο συνέβη με το γερμανικό Leopard 2, και αυτή την εβδομάδα οι στρατιώτες της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αφαίρεσαν ένα κατεστραμμένο μηχανικό όχημα εκκαθάρισης M1150 Shredder, που δημιουργήθηκε με βάση το τανκς Abrams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης