Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Ετοιμάζει έκτο έργο αντλησιοταμίευσης 227 MW - Άδειες για αποθήκευση πάνω από 1.600 MW

ΔΕΗ: Ετοιμάζει έκτο έργο αντλησιοταμίευσης 227 MW - Άδειες για αποθήκευση πάνω από 1.600 MW

 Στα 4,9 GW η ισχύς της αντλησιοταμίευσης ο στόχος για το 2040

Αίτηση για αντλησιοταμιευτικό έργο, ισχύος 227 MW κατέθεσε η ΔΕΗ στη ΡΑΑΕΥ, στο πλαίσιο του αδειοδοτικού κύκλου Απριλίου. Ειδικότερα το έργο χωροθετείται στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου του λιγωτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το έκτο έργο αντλησιοταμίευσης που σχεδιάζει η ΔΕΗ να εγκαταστήσει στις άλλοτε λιγνιτικές περιοχές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στον κύκλο των αιτήσεων για χορήγηση αδειών αποθήκευσης ενέργειας του Ιουνίου 2023, η επιχείρηση είχε εξασφαλίσει τέσσερις άδειες, που μαζί με εκείνη που είχε για το ορυχείο της Καρδιάς και το νέο έργο που ετοιμάζει στο Νότιο Πεδίο ξεπερνούν συνολικά σε ισχύ τα 1.600 MW. Οι δύο μεγαλύτερες άδειες της ΔΕΗ για μονάδες αντλησιοταμίευσης, ισχύος 460 MW η κάθε μια, χωροθετούνται στη λίμνη Βεγορίτιδα και στη Σφηκιά, όπου η ΔΕΗ διατηρεί και άλλη μονάδα αντλησιοταμίευσης.

Οι άλλοι δύο σταθμοί άντλησης θα εγκατασταθούν στα πρώην λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολη (ισχύος 183 MW) και της Μαυροπηγής (156 MW). Όσο για τη μονάδα αντλησιοταμίευσης στην Καρδιά, ισχύος 148 MW, έχει ήδη εξασφαλίσει περιβαλλοντικούς όρους από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης