Διεθνή

Και η Κολομβία θέλει να ενταχθεί στους BRICS που κυριαρχούν πλήρως στον Παγκόσμιο Νότο

Και η Κολομβία θέλει να ενταχθεί στους BRICS που κυριαρχούν πλήρως στον Παγκόσμιο Νότο
Η Βραζιλία ανέλαβε να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κολομβίας - Ενισχύεται η παρουσία των BRICS στη Λατινική Αμερική  
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Gustavo Petro εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον για την ένταξη της χώρας του στους BRCIS, ενώ ο Βραζιλιάνος ομόλογος του Luiz Inacio Lula da Silva σκοπεύει να διευκολύνει την προώθηση της υποψηφιότητας της γειτονικής του χώρας.
«Ο πρόεδρος Petro εξέφρασε το ενδιαφέρον της Κολομβίας να ενταχθεί στο BRICS ως πλήρες μέλος το συντομότερο δυνατό, ενώ ο πρόεδρος Lula χαιρέτισε αυτή την πρωτοβουλία, δεσμευόμενος για την προώθηση της υποψηφιότητας της Κολομβίας», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην κολομβιανή κυβέρνηση μετά την συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων.
Ο Οργανισμός BRICS, που ιδρύθηκε το 2006, επεκτάθηκε για πρώτη φορά το 2011, όταν η Νότια Αφρική προσχώρησε στα τέσσερα ιδρυτικά κράτη της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας.
Η απόφαση να προσκληθούν έξι ακόμη χώρες να συμμετάσχουν στους BRICS, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, ελήφθη στη σύνοδο κορυφής της ομάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Αύγουστο του 2023.
Ωστόσο, η Αργεντινή απέρριψε την πρόσκληση για ένταξη στα τέλη Δεκεμβρίου.
Πέντε νέα μέλη (Αίγυπτος, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αιθιοπία) έγιναν επίσημα πλήρη μέλη της ομάδας BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης