Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky ζητά συνάντηση χωρών του ΝΑΤΟ για προμήθεια όπλων και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία

Ο Zelensky ζητά συνάντηση χωρών του ΝΑΤΟ για προμήθεια όπλων και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία
Με άλλα λόγια, ο Zelensky ζητά ξανά όπλα
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία επιδιώκει να συγκαλέσει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ για να συζητηθεί η προμήθεια όπλων και συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky μέσω βίντεο στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία εργάζεται καθημερινά για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους εταίρους. «Αυτό είναι απαραίτητο για να λάβουμε πιο απτή βοήθεια».
Με άλλα λόγια, ο Zelensky ζητά ξανά όπλα. Και άλλα όπλα, που προστίθενται σε χρηματοδοτήσεις και εξοπλιστικά πολλών δεκάδων δισεκ. δολαρίων που ήδη έχουν δώσει στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες.
Ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ για να συζητηθούν θέματα εναέριας προστασίας από ρωσικά χτυπήματα, προμήθειας συστημάτων αεράμυνας και αντίστοιχων πυραύλων.
Η ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα έχει γίνει πιο επιτακτική μετά την επανέναρξη των ρωσικών επιδρομών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να βοηθήσει την Ουκρανία στην εξεύρεση συστημάτων αεράμυνας. Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το Βερολίνο θα επανεξετάσει τα αποθέματά του και θα αναζητήσει συστήματα αεράμυνας που μπορούν να μεταφερθούν στην Ουκρανία. Επίσης, η Γερμανία ανακοίνωσε τη μεταφορά ενός επιπλέον συστήματος Patriot στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Zelenskyy, για την πλήρη προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου από ρωσικά drones και πυραύλους χρειάζονται 25 συστήματα Patriot.
Ωστόσο, προτεραιότητα δεν είναι μόνο τα συστήματα Patriot, αλλά και τα συστήματα Samp-T, τα οποία είναι επίσης ικανά να αναχαιτίζουν βαλλιστικές απειλές. Η Ουκρανία διαπραγματεύεται την απόκτηση δύο μπαταριών Patriot και μιας μπαταρίας Samp-T.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης