Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείεται νέα διορθωτική κίνηση λόγω των αγορών του εξωτερικού

Χρηματιστήριο: Δεν αποκλείεται νέα διορθωτική κίνηση λόγω των αγορών του εξωτερικού
Πλούσια σε επίπεδο φημολογίας η ειδησεογραφία αλλά φτωχή σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις δηλώσεις των στελεχών της FED και προσαρμόζουν ανάλογα την τακτική τους.
Έτσι τη μία μέρα η επενδυτική ψυχολογία είναι βελτιωμένη από δηλώσεις αξιωματούχων και την επόμενη υποχωρεί λόγω άλλων δηλώσεων.
Χθες, η Wall Street υποχώρησε και σήμερα ακολούθησε η Ασία και η Ευρώπη επίσης αναμένεται να ανοίξει με απώλειες, λόγω δηλώσεων του προέδρου της FED Μινεάπολης ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια.
Στο εσωτερικό η ειδησεογραφία παραμένει φτωχή σε επίσημο επίπεδα, αλλά πλούσια σε επίπεδο φημών, ειδικά για μικρομεσαίες εταιρείας.
Η τάση των αγορών του εξωτερικό θα μας επηρεάσει, με τη διάθεση για συνέχιση της διόρθωσης μάλλον να κερδίζει έδαφος.
Η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε αποτελέσματα, αλλά το μέρισμα είναι φτωχό.
Επίσης χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα η Attica Group, με την κερδοφορία να είναι καλή σε δημοσιευμένο επίπεδο αλλά να περιλαμβάνει έκτακτα.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα, με τη διάθεση ρίσκου να επηρεάζεται από τη γεωπολιτική ένταση και τις δηλώσεις αξιωματούχων της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών λόγω απουσίας καταλυτών.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται λόγω των μικτών μηνυμάτων από το εξωτερικό και των εγχώριων εταιρικών κερδών.

Depolas

Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη. Αντιθέτως, οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ είδαν σημαντικές πιέσεις, οι οποίες αποδίδονται στην αύξηση της  γεωπολιτικής έντασης, η οποία με την σειρά της ενδεχομένως να ώθησε υψηλότερα και τις τιμές του πετρελαίου εμποδίζοντας την άμεση περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Σε αυτό το μέτωπο αναμένουμε τις εξελίξεις, αλλά σήμερα βαρύτητα θα δοθεί στα νούμερα των νέων θέσεων αγοράς εργασίας Μαρτίου στις ΗΠΑ. Δευτερευόντως, θα αξιολογηθούν και οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου της Ευρωζώνης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σήμερα το πρωί. Η τάση στο ΧΑ θα επιβληθεί από τις ξένες αγορές τις επόμενες ημέρες με το άνοιγμα να διαμορφώνεται σε αρνητικό έδαφος, σύμφωνα με τα futures των Ευρωπαϊκών δεικτών.

Κύκλος
Το μεσημέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Μάρτιο. Στο Χ.Α., ο Γ.∆. αρνείται να υποχωρήσει κάτω από τις 1379 μονάδες, στοιχείο καταρχάς θετικό. Όμως είναι ανησυχητική η αποτυχημένη απόπειρα ανακατάληψης των 1388 μονάδων ώστε να επανέλθει η προοπτική επανόδου ανοδικής κίνησης. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στη σημερνή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης