Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μεταβλητότητα και διστακτικές αγορές κέρδισε το θετικό πρόσημο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μεταβλητότητα και διστακτικές αγορές κέρδισε το θετικό πρόσημο
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από δύο ημέρες απώλειες για το γενικό δείκτη, αλλά και έξι για τον τραπεζικό, είδαμε σήμερα αυξημένη μεταβλητότητα, εναλλαγές προσήμων και τελικά μικρή άνοδο στο κλείσιμο. Καλό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και κυρίως στις ΗΠΑ. Επιλεκτικά κινήθηκαν και πάλι οι επενδυτές και κάπως διστακτικά.

AUTOHELLAS: Αυτή ξεχώρισε από τα βαριά χαρτιά και είχε και μεγάλο όγκο και σημαντική άνοδο. Θα δώσει προφανώς και αυτή τη μάχη παραμονής στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 13,90 ευρώ και στο +5,30% με πάνω από 130 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αρκετή μεταβλητότητα σήμερα και για λίγο δε συνεχίστηκε η υποχώρηση και δεν συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες πτωτικές ο τραπεζικός δείκτης. Ξεκίνησε με άνοδο, γύρισε πτωτικός και τελικά έκλεισε με άνοδο 0,34%. Η Eurobank βοήθησε περισσότερο καθώς ενισχύθηκε 1,21% και ακολούθησε η Alpha Bank με άνοδο 0,67%. Οι δύο άλλες συστημικές υποχώρησαν αλλά οριακά.

ΤΙΤΑΝ: Πλέον τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά και οι αναλυτές αυξάνουν τις εκτιμήσεις και δίνουν υψηλότερες τιμές στόχους. Η Eurobank Equities έδωσε τα 31 ευρώ. Τι είχαμε τραβήξει πριν μήνες που η μετοχή δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά και κανείς δεν την παρακολουθούσε, παρά τις αισιόδοξες από τότε δηλώσεις της διοίκησης! Ευτυχώς όλα πήραν το δρόμο τους και όσοι είχαν την υπομονή έχουν τριψήφια ποσοστά απόδοσης. Στα 26,20 ευρώ και στο +1,16%.

QUEST: Δεν ακολούθησε τις άλλες εταιρείες πληροφορικής στην άνοδο, αλλά στην πτώση είναι πρώτη. Ποτέ δεν έπαιξε με τους δείκτες που έπαιζαν οι άλλες δηλαδή πολλές φορές τα κέρδη. Τα αποτελέσματα ήταν καλά και νομίζουμε με βάση όσα διαβάσαμε πως μπορεί να συνεχίσει και το 2024 με ήπια βελτίωση στα κέρδη άρα το p/e να είναι σχετικά χαμηλό. Έχει καλό χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων και χαμηλό καθαρό δανεισμό. Στα 5,66 ευρώ και στο -0,35%.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε πως η διοίκηση έπεισε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη τους επενδυτές και βλέπουμε μία βελτίωση της αποτίμησης αλλά και συνολικά της συμπεριφοράς της μετοχής. Δείχνει πως θέλει να ξεκολλήσει από τη συσσώρευση που έχει πραγματοποιήσει και μάλιστα έχει πλέον βρεθεί σε υψηλά 18 μηνών. Στα 2,59 ευρώ και στο +6,58%.

EPSILON NET: Νέες πωλήσεις σήμερα στη μετοχή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γράψει υψηλό στα 12 ευρώ και σήμερα δοκίμασε τα 9 ευρώ. Θα θυμίσουμε πως η μετοχή έχει ένα μάλλον μοναδικό ρεκόρ. Μέσα σε λίγες συνεδριάσεις και σε διάστημα ολίγων ημερών έγραψε χαμηλό και υψηλό 52 εβδομάδων. Ήταν λόγω των αποτελεσμάτων που είχε δημοσιεύσει και του stock option.

CENTRIC: Από τις μετοχές που δείχνουν ότι θέλουν να ξεχωρίσουν και σήμερα ξεκίνησε δυνατά αλλά στα υψηλά μπήκαν κάτι «τούβλα» προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος και τελικά έκλεισε αμετάβλητη και με υψηλό όγκο.

FG EUROPE: Θυμάστε τι γράφαμε τότε που είχε κάνει δημόσια προσφορά και η στήλη έγραφε πως ήταν σκάνδαλο και μάλιστα με στοιχεία; Κανείς βέβαια δεν ασχολήθηκε και κανείς δε φρόντισε να πάρει μέτρα. Τώρα διαβάζουμε πως της επιβλήθηκε πρόστιμο 737 χιλ. ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία. Προφανώς και όταν ρίχνεις τόσο το μέτοχο, σιγά μην έχεις θέμα να ρίξεις και τον πελάτη.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Με χαρά μας ενημέρωσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ότι ετοιμάζεται να αναλάβει και αυτή δράση με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές. Ο κ.Κυριακόπουλος είναι δικηγόρος και γνωρίζει καλύτερα. Επίσης σήμερα είχε και μία άλλη νίκη στην υπόθεση της Folli Follie, όπου κατάφερε να μην αποδεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία και να μείνουν μπλοκαρισμένα όπως έχουν ζητήσει επενδυτές που έχασαν χρήματα. Ελπίζουμε να συμβάλει και στην προσπάθεια που κάνουμε να μην περάσει το έκτρωμα και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στα 2,70 ευρώ έγιναν αρκετά χαρτιά, πιθανότατα μετά από συνεννόηση και συνολικά ο όγκος σήμερα ήταν δυνατός αλλά η μετοχή υποχώρησε 1,81%.

REDS: Με δυνατό όγκο και η συγκεκριμένη, αλλά και με μεγάλη άνοδο 7,56%.

ΕΥΑΘ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Στα 3,39 ευρώ και στο +3,04% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης