Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η διόρθωση με καλές συναλλαγές – Ποιες μετοχές έχουν πιεστεί

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η διόρθωση με καλές συναλλαγές – Ποιες μετοχές έχουν πιεστεί
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο γενικός δείκτης έχει αρχίσει να αποτυπώνει την πίεση που έχουν δεχθεί πολλές μετοχές. Πολλές βέβαια δεν ξεκίνησαν να υποχωρούν χθες. Έχουν ξεκινήσει μία ήπια διολίσθηση εδώ και μερικές μέρες, αλλά ο Γ.Δ. μέσω στηρίξεων που έβρισκε από άλλες μετοχές κρατιόταν κοντά στα υψηλά 13 ετών. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν αλλάζει κάτι διαγραμματικά και θεωρούμε φυσιολογική τη διόρθωση. Μάλιστα και σημαντικά χαμηλότερα να πάει δεν έχουμε αλλαγή εικόνας.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε 0,72% με καλές και πάλι συναλλαγές. Τις σημαντικότερες απώλειες στον FTSE 25 είχαν Motor Oil, ΕΥΔΠΑ, Jumbo, Quest, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Πειραιώς. Ανοδικά η Aegean και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν δούμε την πορεία του τραπεζικού δείκτη, βλέπουμε πως συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες πτωτικές. Αν δούμε όμως και το γράφημα, τότε δεν έχουμε μεγάλη διόρθωση σε σύγκριση με άλλες περιόδους. Δηλαδή τον Μάρτιο του 2023 και τον Σεπτέμβριο είχαμε μεγαλύτερες διορθώσεις, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα, όπου αποτυπώνεται το ράλι που έχει καταγράψει. Και πιο κάτω να πάει δεν αλλάζει κάτι. Alpha Bank (έξι πτωτικές) και Πειραιώς έχασαν από 1,27%, ενώ η Εθνική (4 πτωτικές) αν και έγραψε τιμές κάτω από τα 7 ευρώ κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες 0,53% και στα 7,0820 ευρώ. Με άνοδο 0,65% η Eurobank και σε νέο υψηλό η Optima Bank (8,49 ευρώ +3,54%).
Τραπεζες.jpg


AEGEAN: Τα στοιχεία για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο πρώτο τρίμηνο βοήθησαν τη μετοχή σήμερα και είδαμε μία αντίδραση. Και φέτος θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό. Στα 12,23 ευρώ και στο +1,92%.

MOTOR OIL: Στα 806,7 εκατ. ευρώ από 967,2 εκατ. ευρώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του 2023 έναντι του 2022. Συνολικό μέρισμα 1,80 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6,6%. Υπενθυμίζεται πως έχει δώσει προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς να έχει κάνει ράλι, είναι από τις πρώτες που πέφτουν. Μάλιστα σήμερα έγραψε τιμές κάτω από τα 4 ευρώ. Χαμηλό σχεδόν έξι μηνών. Σκέτη απογοήτευση. Στα 4,02 ευρώ και στο -0,99%.

ΕΧΑΕ: Απογοητευτική και η δική της εικόνα.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μία από τα ίδια. Στα 4,0150 ευρώ και στο -3,95%.

CENTRIC: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν και δεν υποχώρησαν. Στα 0,4380 ευρώ και στο +6,31%.

LAVIPHARM: Με καλή συμπεριφορά και η συγκεκριμένη μετοχή, έβγαλε αντίδραση από τα χαμηλά των 0,8440 ευρώ που έγραψε σήμερα. Στα 0,87 ευρώ και στο +2,35%.

Q&R: Σε όλη τη συνεδρίαση είχε θετικό πρόσημο και στο τέλος οι αγοραστές έκαναν την κίνησή τους και την πήγαν μέχρι το +16,61% για να κλείσει τελικά στα 1,41 ευρώ με άνοδο 13,71%.

ΑΒΑΞ: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική.

INTRAKAT: Έξι συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε η μετοχή και έκλεισε στα 5,09 ευρώ.

INTRACOM: Δυνατή και εδώ η διόρθωση και συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες πτωτικές. Η αποτίμηση στα 290 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης