Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις - Να ενισχύσουμε την αμυντική βιομηχανία

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις - Να ενισχύσουμε την αμυντική βιομηχανία
Οι επισκέψεις του Ν. Δένδια στο Γουδί
Επίσκεψη στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και στην Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) στο στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Φακίνου», στο Γουδί Αττικής, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας , Ιω. Κεφαλογιάννη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντ. Οικονόμου, ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο και τους αρμόδιους Διευθυντές, για θέματα αμυντικών προγραμμάτων, συμβάσεων και προμήθειας αμυντικού υλικού, όπως και για ζητήματα αμυντικών επενδύσεων, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
Ενημερώθηκε ακόμη για τις τεχνολογικές έρευνες και τον τρόπο διασύνδεσής τους με το υπό ίδρυση Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μετά την ενημέρωσή του, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως ο ρόλος της ΓΔΑΕΕ «είναι κομβικός, καθώς προχωράμε προς την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030», που είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Εξήγησε ότι αυτή προβλέπει ότι το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4.5 και 5ης Γενεάς, με τη σταδιακή απόσυρση των αεροσκαφών 3ης και 4ης Γενεάς, αλλά και την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας. Ήδη, υλοποιείται το πρόγραμμα της απόκτησης των νέων φρεγατών FDI, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή της χώρας μας στο σχεδιασμό και την ναυπήγηση στην Ελλάδα, των νέων φρεγατών τύπου Constellation, όπως επίσης αναζητούνται και οι βέλτιστες λύσεις για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Επίσης, προχωρά η δημιουργία ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας αξιοποιώντας το Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας, το ΕΛ.Κ.Α.Κ., το οποίο ιδρύεται με νομοθέτημα που θα περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
«Θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα που υπάρχει «αγοράζουμε ξένα όπλα από το ράφι». Να ενισχύσουμε τη δική μας αμυντική βιομηχανία και να προχωρήσουμε σε προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύος.
Αναφέρομαι σε drones, σε anti-drones, σε όπλα που θα δημιουργούν αντιαεροπορικό θόλο πάνω από την πατρίδα μας, σε αυτονόμως κινούμενα οχήματα, σε αυτονόμως κινούμενα σκάφη, πάνω στη θάλασσα και κάτω από τη θάλασσα.
Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι σε αυτόν τον σκοπό, σε αυτόν τον στόχο, έχουμε τη στήριξη του συνόλου του πολιτικού συστήματος και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.
d2_10.JPG
Στην ΓΔΠΕΑΔΣ

Στη συνεχεία, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την ΓΔΠΕΑΔΣ, όπου ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, Πρέσβυ ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλη και τους αρμόδιους Διευθυντές, σχετικά με την υλοποίηση της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας, για θέματα διεθνών σχέσεων και συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας, καθώς και για ζητήματα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης