Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Σταθερή στο Α+ η πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας

tags :
S&P: Σταθερή στο Α+ η πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας
Η Standard & Poor's διατηρεί σταθερή την αξιολόγησή της ως προς την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας. Η γειτονική χώρα έχει αξιολογηθεί στην κατηγορία Α+, τη δεύτερη κατά σειρά στην κλίμακα αξιολόγησης του διεθνούς οίκου.
Η κατηγορία Α+ αφορά το μακροπρόθεσμο τόσο εσωτερικό χρέος και η Α-1+ το βραχυπρόθεσμο εσωτερικό και εξωτερικό χρέος, για το οποίο, απ' ό,τι φαίνεται  η Standard & Poor's εκφράζει περισσότερες επιφυλάξεις. Η αξιολόγηση αυτή παραμένει από τον Μάιο του 1996. Η τελευταία ενημέρωση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ιταλία πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2006.
Ο διεθνής οίκος εκτιμά σταθερές τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας, χωρίς μεταβολές από την τελευταία εκτίμηση του 2006.
Η πολιτική μεσοπρόθεσμου δανεισμού της χώρας μέσω δημοπρασιών ομολόγων εκτιμάται ως αρκετά ευέλικτη. Η συγκεκριμένη εκτίμηση εξισορροπεί, σύμφωνα με την Standard & Poor's, την ασθενική ανάπτυξη των ερχόμενων τριμήνων για τη χώρα.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης περιμένει να αποδώσουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει λάβει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Η Standard & Poor's διευκρινίζει ότι οι σταθερές προοπτικές της ιταλικής οικονομίας ενδέχεται να επανέλθουν υπό επανεξέταση αν εκτιμηθεί ότι το βάρος του ιταλικού δημοσίου χρέους δεν έχει ελαφρύνει εντός του ερχόμενου έτους (2011).

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης