Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χριστοδουλίδης (Κύπριος Πρόεδρος): Οι Τούρκοι επιχείρησαν να υπονομεύσουν το σχέδιο «Αμάλθεια» για τη Γάζα

Χριστοδουλίδης (Κύπριος Πρόεδρος): Οι Τούρκοι επιχείρησαν να υπονομεύσουν το σχέδιο «Αμάλθεια» για τη Γάζα
«Είναι συνήθης συμπεριφορά της Τουρκίας» τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
«Στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν τη δική μας προσπάθεια» υποστηρίζει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για το σχέδιο «Αμάλθεια» και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, σχετικά με τους τουρκικούς σχεδιασμούς.
Ερωτηθείς για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για τη Γάζα και κατά πόσο θα επηρεάσουν το σχέδιο «Αμάλθεια», ο Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι «θα ήθελαν οι Τούρκοι να δημιουργήσουν προβλήματα στη δική μας προσπάθεια. Μπορώ να σας πω ότι στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν τη δική μας προσπάθεια. Θέλω να θυμίσω κάτι και είναι εκείνο που ξεχωρίζει η δική μας προσπάθεια. Έχει μετά από 17 χρόνια που αίρεται ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας για πλοία που φεύγουν από τον λιμένα Λάρνακας. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, ειδικότερα στην παρούσα φάση, στόχο έχει, διότι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει, να δημιουργήσει γενικότερα προβλήματα. Είναι συνήθης συμπεριφορά της Τουρκίας. Αυτοί που μιλούν με την Τουρκία, αυτοί που έχουν σχέση με την Τουρκία προβαίνουν και σε σχετικές ενέργειες για το συγκεκριμένο γεγονός».
Σε ερώτηση πότε θα φύγει το επόμενο πλοίο για τη Γάζα, ο Χριστοδουλίδης έκανε γνωστό ότι «είναι στο τελικό στάδιο, οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αντιλαμβάνεστε. Το σημαντικό που κρατώ αυτή τη βδομάδα ήταν η συνάντηση που είχα με τους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού. Μου παρουσίασαν σχέδια, φωτογραφίες από την προσπάθεια τους για δημιουργία του προσωρινού λιμένα. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Μαΐου, αλλά με διαβεβαίωσαν, βλέποντας την πρόοδο των εργασιών, ότι ενδεχομένως περί τις 15 Απριλίου να ολοκληρωθεί και είναι κάτι που επιτρέπει την πιο εύκολη πρόσβαση και στη Γάζα και κατ΄επέκταση την αποστολή περισσότερης βοήθειας».
Επιπλέον, ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε ότι «έρχεται η κα Μέτσολα, θα συναντηθώ μαζί της την 1η Απριλίου το βράδυ, θα έχουμε συνάντηση και μετά δείπνο εργασίας.
Την επομένη στη Λάρνακα, μου ζήτησε να δει από κοντά την όλη επιχείρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα κάνουμε δηλώσεις εκεί. Μέσα στο πλαίσιο της εδώ παρουσίας της θα διοργανωθεί μια εκδήλωση με νέους, όπως κάνει σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε να ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι κάτι για το οποίο προσπαθούμε και εμείς μέσα από εκστρατείες, μέσα από δράσεις που κάνουμε. Θεωρώ σημαντικό, θα στείλει και ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες, την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των συμπατριωτών μας στις εκλογές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης