Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 3 πτωτικές έκλεισε με άνοδο 0,34% και το τρίμηνο τελείωσε με άνοδο 9,99% για το γενικό δείκτη. Ο μήνας από την άλλη είχε οριακές απώλειες 0,17%. Καλή η αξία των συναλλαγών αλλά δεν είχαμε πολλές μετοχές που να τραβάνε τα βλέμματα. ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ ξεχώρισαν ενώ από τις μικρές CPI, Μαστίχα και Κυριακούλης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Ευχαριστούμε θερμά, για τα μηνύματα που στέλνετε στη στήλη αναφορικά με αυτό που γράψαμε στο άνοιγμα. Δεν φτάνει όμως. Μας πήραν χρηματιστές, αλλά που είναι ο ΣΜΕΧΑ να βγάλει ανακοίνωση; Μας πήραν επενδυτές, αλλά πρέπει να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν μαζικά. Που είναι οι επιχειρηματίες; Έχουν σύνδεσμο; Τους αρέσει η αλλαγή αυτή;

Δεν πρέπει να περάσει αυτό το έκτρωμα. Ως στήλη θα έχουμε αναρτημένο καθημερινά το παραπάνω που λέει: Ο κανονισμός-έκτρωμα που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει. Μέχρι να δικαιωθούμε! Ο κ.Κοντόπουλος ήρθε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές, οι εισηγμένοι και οι λίγοι δημοσιογράφοι του χρηματιστηριακού ρεπορτάζ είμαστε δεκαετίες.

ΕΧΑΕ: Καλά δεν «εκτοξεύτηκαν» τα καθαρά κέρδη, μην τρελαθούμε κιόλας. Θα είχαν καλύτερη πορεία αν δεν είχαν δοθεί πάλι τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς. Αν δείτε το μέσο μισθό θα καταλάβετε. Καλά να είναι βέβαια και να παίρνουν και παραπάνω. Αρκεί βέβαια να τα φέρνουν, αλλά δεν… Φάνηκε βέβαια και στο ταμπλό, ότι οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν.

ΟΠΑΠ: Από τις μετοχές που στήριξαν την αγορά σήμερα. Με καλούς αγοραστές από νωρίς. Άλλωστε το δυνατό μέρισμα δεν αφήνει αδιάφορους τους επενδυτές. Στα 16,68 ευρώ και στο +2,58%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα 18,02 ευρώ με άνοδο 1,58% λόγω διατήρησης των φημών για εξαγορά της εισηγμένης.

OPTIMA BANK: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή. Δεν έχει βέβαια μεγάλη «ιστορία» στο χρηματιστήριο, αλλά είναι εξαιρετικά θετικό να πηγαίνει καλύτερα από την τιμή που μπήκε. Έχει δώσει και καλές εκτιμήσεις για το 2024 η διοίκηση. Στα 8,24 ευρώ και στο +4,30%.

ΟΛΠ: Βάζει υποψηφιότητα για τον FTSE 25 πλέον. Δίνει μάχη με την Intralot, αλλά δεν αποκλείουμε να ξεπεράσει και την ΕΛΧΑ. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να μετράει η μέση κεφαλαιοποίηση, ώστε τέλος Απριλίου να μάθουμε τις αλλαγές. Παρά την άνοδο πάντως και με βάση τα κέρδη εννεαμήνου η μετοχή διαπραγματεύεται με χαμηλό p/e. Αν έχει κάποια κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο το p/e μπορεί να είναι και μονοψήφιο. Στα 28,80 ευρώ και στο +2,86%. Η αποτίμηση στα 720 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έχει 705 εκατ. ευρώ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ 736 εκατ. ευρώ. Η μάχη θα είναι μεγάλη.

ENTERSOFT: Το ΒΝ ήταν το μόνο μέσο που φώναζε ότι δεν γίνεται σωστά η διαδικασία και τελικά άλλαξαν την τακτική και θα γίνει όπως γράφαμε ότι πρέπει να γίνει. Όχι ότι κάναμε παρέμβαση, τον κανονισμό φαίνεται πως γνωρίζουμε καλύτερα από αυτούς που αγοράζουν την εταιρεία. Αναμένουμε την υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

INTRALOT: Βελτιώθηκε σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής καθώς αύριο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης. Στα 1,1680 ευρώ και στο +3,55% με υψηλό όγκο.

CPI: Αγοραστή δε μάθαμε. Ποιος έχει αγοράσει τόσες εκατοντάδες χαρτιά σε αυτές τις μέρες, είναι ένα ερώτημα πάντως. Στα 0,9320 ευρώ και στο +15,63% με 509 χιλ. τεμάχια.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Δεύτερη μέρα στο +10% και είχε και αγοραστές στο limit up.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Δεν ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια να πάει στο +9%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης