Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπουτσάνης: Οι εκτιμήσεις για το 2024 και η αναστάτωση που προκάλεσε η νομοθετική ρύθμιση για την ακρίβεια

Παπουτσάνης: Οι εκτιμήσεις για το 2024 και η αναστάτωση που προκάλεσε η νομοθετική ρύθμιση για την ακρίβεια
Βελτιωμένη κερδοφορία το 2023 λόγω μείωσης των τιμών πρώτων υλών και ενέργειας
Συνέχιση της ανάπτυξης με περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας περιμένει η διοίκηση της Παπουτσάνης, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2023.
Υπενθυμίζεται πως το 2023 εμφάνισε μείωση τζίρου αλλά αύξηση κερδών στα 4,08 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ το 2022.
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, Μενέλαος Τασσόπουλος, η νέα συνεργασία που ξεκίνησε με πολυεθνικό όμιλο στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα αποκαταστήσει την εικόνα του τζίρου, ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις και για επέκταση της συνεργασίας.
Η διοίκηση επανέλαβε πως έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της παραγωγής, αφού το εργοστάσιο λειτουργεί στη μισή του παραγωγική δυναμικότητα και γι΄αυτό αναζητά νέες συνεργασίες και αύξηση των πωλήσεων.
Στη βελτίωση των αποτελεσμάτων συνέβαλε η μείωση των τιμών των πρώτων υλών αλλά και της ενέργειας αλλά και το επενδυτικό πλάνο που έχει υλοποιήσει.
Οι τιμές των πρώτων υλών υποχώρησαν έναντι του 2022 αλλά δεν έχουν φτάσει στα ιστορικά επίπεδα.
Για το 2024 περιμένει πωλήσεις 70 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ θα είναι εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο εργοστάσιο, για να μειωθεί η ανάγκη σε ενέργεια.
Το φωτοβολταϊκό εκτιμάται ότι θα συνδεθεί με το δίκτυο το Σεπτέμβριο και με βάση τις σημερινές τιμές η απόσβεσή του θα γίνει σε 3 χρόνια.

Η νομοθετική ρύθμιση έφερε αναστάτωση

Όπως σημείωσε η διοίκηση η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης είχε στόχο να μειώσει τις τιμές, αλλά προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στους ανταγωνιστές.
Λόγω νέων καταλόγων μειώθηκαν οι πωλήσεις, ενώ και κάποιες προωθητικές ενέργειες αναβλήθηκαν για το μέλλον.
Η Παπουτσάνης είχε ετοιμάσει μεγάλη προωθητική ενέργεια στα προϊόντα της εταιρείας Αρκάδι που πρόσφατα αγόρασε και στηρίζει πολλά για την είσοδο και απόκτηση μεριδίου στα προϊόντα καθαρισμού σπιτιού.
Αντί για Φεβρουάριο θα γίνει τον Απρίλιο και κυρίως αφορά την σκόνη πλυντηρίου, περιμένοντας ότι θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων.
Παράλληλα γίνονται και κινήσεις για την εξυγίανση της εταιρείας. Ο στόχος είναι να πετύχει φέτος ανάπτυξη 85%, αφού η βάση είναι αρκετά χαμηλή.
Ο κ.Τασσόπουλος επανέλαβε την πρόθεσή του να κάνει και νέες εξαγορές αν υπάρξει κάποια καλή ευκαιρία.
Η μερισματική πολιτική των 0,07 ευρώ που θα είναι η συνολική αμοιβή για τη χρήση 2023 είναι αυτή που θέλει να διατηρήσει και για την επόμενη χρήση ως βάση ή ακόμα και να τη βελτιώσει περαιτέρω.
Επιπλέον η εταιρεία στοχεύει να μειώσει και τον καθαρό δανεισμό, αφού πλέον το επενδυτικό πρόγραμμα είναι μικρότερο και δεν έχει μεγάλες ανάγκες.
Σημειώνεται πως η Παπουτσάνης κατάφερε από τζίρο 20,7 εκατ. ευρώ το 2017 να τον φτάσει στα 62,2 εκατ. ευρώ το 2023, δηλαδή να τον τριπλασιάσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης