Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TS Lombard: Μην ανησυχείτε - Οι αγορές θα συνεχίσουν το ράλι, ακόμα κι αν Fed δεν μειώσει τα επιτόκια

TS Lombard: Μην ανησυχείτε - Οι αγορές θα συνεχίσουν το ράλι, ακόμα κι αν Fed δεν μειώσει τα επιτόκια
Οι αγορές θα συνεχίσουν το ράλι ακόμη και αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιλέξει να μην μειώσει τα επιτόκια το 2024
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι οι αγορές θα συνεχίσουν το ράλι ακόμη και αν η Fed επιλέξει να μην μειώσει τα επιτόκια το 2024, εξέφρασε ο Steven Blitz από την TS Lombard.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση περαιτέρω οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ και παρακολουθούν στενά τις ενδείξεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τον αναμενόμενο αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων το 2024. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 5,25%-5,5%. Η Fed δήλωσε επίσης τότε ότι εξακολουθεί να αναμένει τρεις μειώσεις κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας μέχρι το τέλος του έτους.
Το μήνυμα τροφοδότησε ένα ράλι των αγορών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, με τους δείκτες αναφοράς να σκαρφαλώνουν έκτοτε σε νέα υψηλά ρεκόρ.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα μίας ή και καμίας μείωσης των επιτοκίων της Fed φέτος, ο Blitz είπε ότι «γίνεται αρκετά καλή. Ξέρετε ότι το 0,4% σε σχέση με τον μήνα είναι ένας υψηλός αριθμός και ξέρετε ότι το εξετάζουν. Δεν κοιτάζουν μόνο την ετήσια πορεία».
«Πραγματικά αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια εξέλιξη, σωστά;» δήλωσε ο Blitz μιλώντας στο CNBC. «Αυτοί [η Fed] σας έχουν ήδη πει ότι δεν πρόκειται να αυξήσουν τα επιτόκια για να προσπαθήσουν να συντομεύσουν το χρονοδιάγραμμα για να φτάσουν στο 2%, οπότε αν είστε η αγορά θα λέγατε "εντάξει"», δήλωσε ο Blitz και συμπλήρωσε «το κλειδί είναι... να αφήσουμε τις αγορές να το καταλάβουν αυτό, αντί να επιβάλει η Fed αυτή την άποψη. Αφήστε τους πάντες να εξελιχθούν σιγά-σιγά σε αυτή τη θέση, και τότε όλα θα είναι εντάξει».
Επί του παρόντος, οι traders εκτιμούν ότι οι πιθανότητες μιας πρώτης μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο είναι περίπου 55%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Αυτό είναι μειωμένο από σχεδόν 70% την περασμένη εβδομάδα.
Ο Blitz δήλωσε ότι οι αγορές πιθανότατα θα συνεχίσουν να βαδίζουν υψηλότερα, ακόμη και αν η Fed αποφασίσει να μην επιβάλει καμία μείωση επιτοκίων φέτος, ένα ενδεχόμενο που -σύμφωνα με τη Vanguard- είναι βασικό σενάριο.
«Είναι μια πολύ μεγάλη, ποικιλόμορφη οικονομία και είναι μια πολύ μεγάλη χώρα. Έτσι, ποτέ δεν έχεις όλες τις γεωγραφικές περιοχές και κάθε κλάδο σε κάθε γωνιά της χώρας να πηγαίνουν καλά. Πάντα υπάρχουν ηγέτες [και] υστερούντες, είναι απλά η φύση του κτήνους, σωστά;» δήλωσε ο Blitz και συνέχεια «η δουλειά του επενδυτή μετοχών είναι να διαλέξει τι πηγαίνει καλύτερα, ξέρετε, πού είναι η αξία, αλλά ως οικονομολόγος που απομακρύνεται, λέτε ότι όχι δεν υπάρχει λόγος να πέσει η αγορά μετοχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης