Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Λήξη α΄τριμήνου σήμερα και οι αναλυτές περιμένουν κινήσεις ωραιοποίησης

Χρηματιστήριο: Λήξη α΄τριμήνου σήμερα και οι αναλυτές περιμένουν κινήσεις ωραιοποίησης
Η ΕΧΑΕ μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων χρήσης θα βρεθεί στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Κινήσεις ωραιοποίησης περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς είναι η τελευταία του πρώτου τριμήνου, ενώ το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης αναμένεται ανοδικό.
Η εγχώρια αγορά αύριο και τη Δευτέρα θα είναι κλειστή λόγω του Πάσχα των Καθολικών.
Η ΕΧΑΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά και τη δημοσίευση αποτελεσμάτων χρήσης τα οποία ήταν λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 4%.
Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 19,7 ευρώ. Όπως αναφέρει στην έκθεση η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί για έναν στρατηγικό μετασχηματισμό, στρεφόμενη από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρές βιώσιμες πηγές ενέργειας.
Αναμένει ότι η νέα στρατηγική θα αποφέρει αύξηση EBITDA κατά 68% περίπου έως το 2026, κυρίως λόγω του περιθωρίου κέρδους και πάνω από 4 GW νέας δυναμικότητας στις ΑΠΕ.
Θεωρεί ότι η ΔΕΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αγκαλιάσει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, προσφέροντας παράλληλα στους επενδυτές έναν σταθερό συνδυασμό ανάπτυξης και μερισμάτων.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα σήμερα, καθώς το momentum ανακάμπτει πριν τις αργίες του Καθολικού Πάσχα (η αγορά θα είναι κλειστή την Παρασκευή και τη Δευτέρα).

Optima Bank
Περιμένουμε κινήσεις window dressing σήμερα στο Χ.Α. καθώς είναι η τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τριμήνου.

Beta
Το Χ.Α. θα είναι κλειστό την Παρασκευή και τη Δευτέρα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Γι΄αυτό δεν περιμένουμε σημαντική δράση, ωστόσο μία ήπια ανάκαμψη αναμένεται λόγω τεχνικών επιπέδων.

Depolas

Ελεγχόμενη υποχώρηση  πραγματοποιήθηκε  χθες από τον ΓΔΧΑ, ενώ η εικόνα της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ ήταν καλύτερη. Το επενδυτικό τοπίο δεν έχει διαφοροποιηθεί καθώς οι η αγορές αναμένουν τα νεότερα από το μέτωπο του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας. Η  σημερινή συνεδρίαση αποτελεί και την τελευταία του 1ο τριμήνου του έτους για πολλές μεγάλες αγορές και το ’’window dressing’’ είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας το επόμενο διάστημα καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη που πρόκειται να ανακοινωθούν θα παίξουν ολοένα και αυξανόμενο ρόλο στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επίπεδα των  επιτοκίων. Υπενθυμίζουμε ότι η 1η μείωση από την FED εκτιμάται για τον Ιούνιο (12/6).  Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Η ΕΧΑΕ δημοσίευσε άλλο ένα καλό τρίμηνο με τα EBITDA 2023 να κινούνται επάνω στις εκτιμήσεις στα 19 εκ ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 13εκ ευρώ. Η εισηγμένη θα προτείνει μέρισμα 0,24 ευρώ/μτχ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών στο ΧΑ αυξήθηκε κατά 50,6% το 2023 σε ετήσια βάση. Η ατζέντα σήμερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, στοιχεία ανεργίας Μαρτίου από Γερμανία και την τελευταία μέτρηση Δ΄ τριμήνου για το ΑΕΠ των ΗΠΑ (τριμηνιαία βάση), την προσωπική κατανάλωση και τα επίπεδα τιμών (τριμηνιαία βάση) αυτής το  εν λόγω τρίμηνο.  Επιπλέον στις ΗΠΑ, θα έχουμε τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και το καταναλωτικό κλίμα, όπως αυτό μετριέται από το πανεπιστήμιο του Michigan.

Κύκλος
Οι εταιρείες Trastor, ΓΕΒΚΑ, η Premia Properties και η Briq Properties ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους ενώ την Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνει ο ΟΛΠ , ο Νάκας, η Εβροφάρμα και η CPI. Σήμερα επίσης, η ΤτΕ ανακοινώνει τα μεγέθη των καταθέσεων και των δανείων για το Φεβρουάριο. Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να επιδιωχθεί ένας mini καλλωπισμός αποτιμήσεων για να αποφευχθεί το αρνητικό πρόσημα του μήνα (κλείσιμο τέλους Φεβρουαρίου στις 1424,77 μονάδες).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης