Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρεις μικρομεσαίες εταιρείες των οποίων οι μετοχές είναι στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση

Τρεις μικρομεσαίες εταιρείες των οποίων οι μετοχές είναι στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση
Πού αποδίδεται ο μεγάλος όγκος συναλλαγών των μετοχών Lavipharm και Κυριακούλης
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινείται η αγορά σήμερα, με τις κινήσεις profit taking στα υψηλά 13 ετών να την επηρεάζουν για μία ακόμη συνεδρίαση.
Ωστόσο, αν και το ενδιαφέρον για μικρομεσαίες εταιρείες είναι περιορισμένο, σήμερα ξεχωρίζουν τρεις στο ταμπλό.
Η πρώτη είναι η Lavipharm η οποία με το ξεκίνημα της συνεδρίασης και στον απόηχο της χθεσινής παρουσίασης της εμπορικής διάθεσης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καταγράφει έντονη ανοδική κίνηση.
Η μετοχή ενισχύεται 6,32% με υψηλό όγκο 1,22 εκατ. τεμάχια και η τιμή είναι στα 0,9420 ευρώ που είναι και νέο υψηλό 1,5 έτους. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 157 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως έχει γίνει πακέτο 555 χιλ. τεμαχίων στη μετοχή και πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικοί διαχειριστές κεφαλαίων από το εξωτερικό κοιτάνε τη μετοχή. 
Αναλυτικά για τα οφέλη της κάνναβης μίλησαν χθες επιστήμονες, εταιρεία, αλλά και απλοί άνθρωποι που έχουν δει βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους από τα προϊόντα.
Η στήλη αναφέρθηκε εκτενώς για τα μεγέθη και τι περιμένει η Lavipharm από την συνεργασία με την Ticun.
Να σημειωθεί πως στη χθεσινή παρουσίαση παραβρέθηκαν πολλοί επιχειρηματίες και κορυφαίοι τραπεζίτες μεταξύ άλλων. Αυτό το στοιχείο έχει ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κάποιος πως πριν μερικούς μήνες η εταιρεία αν δεν είχε κάνει την αύξηση κεφαλαίου θα ήταν ακόμη στην επιτήρηση και ίσως τα οικονομικά προβλήματα να μην είχαν περιοριστεί.
Διαβάστε εδώ για τις εκτιμήσεις της διοίκησης από τη διάθεση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
Η δεύτερη μετοχή είναι η Κυριακούλης, η οποία εδώ και μήνες είναι στην αφάνεια και μάλιστα τα μεγέθη της παρά την πορεία του τουρισμού στη χώρα δεν ενθουσιάζουν.
Αυτό οφείλεται κυρίως στις μεγάλες διαγραφές που έχει κάνει η εταιρεία.
Η μετοχή ενισχύεται 4,4% με υψηλό όγκο 405 χιλ. τεμαχίων, ο οποίος έγινε πέριξ του 1 ευρώ.
Η προσφορά σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύεται από δυνατά χέρια, τα οποία ποντάρουν στη βελτίωση των μεγεθών. Η αποτίμηση είναι στα 8 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη μετοχή είναι η Παπουτσάνης η οποία σήμερα γράφει υψηλό 12 μηνών και είναι στα 2,50 ευρώ με άνοδο 3,73% και όγκο 40 χιλ. τεμαχίων.
Η διοίκηση έχει μιλήσει για βελτίωση μεγεθών και για μία σημαντική συμφωνία που θα δώσει τζίρο 6 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 67,7 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης