Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Lavipharm: Ξεκινάει η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης – Τα οφέλη σε τζίρο και κέρδη

Lavipharm: Ξεκινάει η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης – Τα οφέλη σε τζίρο και κέρδη
Ο τζίρος από τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα το 2024 αναμένεται στα 8,5 εκατ. ευρώ, το 2025 στα 10,6 εκατ. ευρώ και το 2026 στα 15,7 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει από τη Lavipharm η διανομή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης της Ticun.
Ανοίγει έτσι μία νέα αγορά και αποτελεί μία επαναστατική κίνηση καθώς τα καινούργια αυτά φαρμακευτικά προϊόντα έχουν πολύ καλές ιδιότητες.
H Ticun είναι μία πρωτοπόρος εταιρεία στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, με την παρουσίας της να ξεκινάει από το Ισραήλ, και να επεκτείνεται στη συνέχεια με παραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ασία και την Ευρώπη (με έδρα την Ελλάδα).
Έχει περισσότερα από 15 χρόνια κλινικών και εργαστηριακών μελετών, μεγάλη βάση δεδομένων με δεκάδες χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως και φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων από σοβαρές νόσους όπως: Καρκίνος, Πολλαπλή Σκλήρυνση, HIV, Ηπατίτιδα C.
Η παρουσία της Tikun Olam στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει η χώρα να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι η πρώτη εταιρεία Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με εγκαταστάσεις 56.000m2 στην Κόρινθο, μία συνολική επένδυση ύψους 40εκατ. ευρώ.
Στόχος της να διαθέσει υψηλής ποιότητας τελικά σκευάσματα Φαρμακευτικής Κάνναβης στους Έλληνες κι Ευρωπαίους ασθενείς.
Ο στόχος αρχίζει να επιτυγχάνεται τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου η Lavipharm έχει προγραμματίσει εκδήλωση-ενημέρωση με αφορμή την έναρξη της κυκλοφορίας του πρώτου τοπικώς παραγόμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Τα οφέλη για τη Lavipharm

Η Lavipharm έχοντας την εμπορική εκμετάλλευση, την ιατρική ενημέρωση και την προώθηση, αναμένει σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και κερδών, από τη διάθεση των προϊόντων.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης ο τζίρος από τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα το 2024 αναμένεται να ανέλθει στα 8,5 εκατ. ευρώ, το 2025 στα 10,6 εκατ. ευρώ και το 2026 στα 15,7 εκατ. ευρώ.
Η συνεισφορά στα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να είναι σημαντική καθώς έχει υψηλό περιθώριο.
Η Ambrosia Capital, σε ανάλυσή της για την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο είχε δώσει τιμή στόχο τα 0,95 ευρώ και σημείωνε πως τα προϊόντα αυτά σε συνδυασμό με το Catapresan, τα προϊόντα της Zentiva και οι εξαγορές φαρμάκων θα ωθήσουν τα κέρδη στις επόμενες χρήσεις.
Μάλιστα ανέφερε πως τα EBITDA από 5,5 εκατ. ευρώ το 2022 θα φτάσουν στα 21,9 εκατ. ευρώ το 2025.
Η διοίκηση της εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της φαρμακαποθήκης επικαιροποίησε τους στόχους για το τζίρο.
Το 2023 περιμένει 52,2 εκατ. ευρώ, το 2024 72,5 εκατ. ευρώ, το 2025 86,13 εκατ. ευρώ και το 2026 102,6 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία θα δώσει μία ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων χρήσης 2023 στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να εμφανίσει EBITDA πάνω από 9 εκατ. ευρώ, όπως έχει εκτιμήσεις η Ambrosia Capital.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης