Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η άνοδος, διάχυση στο υπόλοιπο ταμπλό – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η άνοδος, διάχυση στο υπόλοιπο ταμπλό – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η θετική επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό, τα ιστορικά υψηλά που γράφουν μεγάλοι δείκτες σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα που αναμένονται στο εσωτερικό και την καλή πορεία της οικονομίας, συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι μεγάλοι όγκοι δείχνουν τις τοποθετήσεις που έρχονται στο Χ.Α. στα υψηλά 13 ετών και το φρέσκο χρήμα απορροφά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από άλλους επενδυτές.

Οι αποτιμήσεις είναι καλές και έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Πολλές μετοχές είναι ακόμα τσάμπα και δεν έχουν κάνει κίνηση. Αν η κερδοφορία των εισηγμένων για το 2023 διατηρηθεί στα επίπεδα του 2022 και οι διοικήσεις δώσουν προοπτική βελτίωσης έστω και μικρής τότε θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερα επίπεδα. Δε θα πηγαίνει μόνο πάνω βέβαια η αγορά. Θα έχει διακυμάνσεις και αυτό είναι υγεία.

Σταθεροποιητικό είναι το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και εμείς ανοίξαμε με ήπια άνοδο και οδεύουμε για την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα και φυσικά πάνω από τις 1.400 μονάδες. Συνεχίζονται τα πακέτα και ο τζίρος είναι πάλι δυνατός. Ξεχωρίζουν Πειραιώς, Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Alpha Bank. Κάτι που παρατηρούμε είναι η διάχυση της ανόδου. Βλέπουμε ότι αυξάνεται ο αριθμός των μετοχών που τραβούν επενδυτικά βλέμματα.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Από το σημερινό κλείσιμο το Αεροδρόμιο Αθηνών θα είναι στο Γενικό Δείκτη. Τη Δευτέρα 12/2 θα έχουμε και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Έχουμε σήμερα 10 μετοχές στον MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo και οι 4 συστημικές τράπεζες. Ενώ πάντως είχαμε αντίδραση από τον FTSE Russell και από 14 Φεβρουαρίου το αεροδρόμιο θα είναι στους δείκτες του οίκου, από MSCI δεν είχαμε κάποια αντίδραση. Ίδωμεν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εκτός από αλλαγές σε δείκτες, έχουμε εκκίνηση δημοσιεύσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Έχουμε μάθει της Μυτιληναίος και στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων θα δημοσιεύσουν χρήση Τράπεζα Πειραιώς και Coca Cola. Μαθαίνουμε πως της Πειραιώς θα είναι εκπληκτικά. Και η Coca Cola όμως έχει πει μέσω της διοίκησης πως η αποτίμησή της είναι χαμηλή και ανακοίνωσε πριν κάποιους μήνες κινήσεις που έχουν βοηθήσει κάπως.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο και διατηρούν ακόμα έναντι discount έναντι των ευρωπαϊκών άρα και ένα περιθώριο ανόδου. Η κίνηση που έχουν δώσει μεγάλη για τις περισσότερες. Έχει μία υστέρηση η Alpha Bank, αλλά έχει κάνει και αυτή κάτι το τελευταίο διάστημα. Στα 1,72 ευρώ σήμερα, ενώ η Πειραιώς είναι στα 3,83 ευρώ. Με άνοδο αυτές οι δύο και με μικρές απώλειες ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

ΤΙΤΑΝ: Καμία σχέση η συμπεριφορά της μετοχής με αυτή που βλέπαμε μερικούς μήνες πριν. Έχει συνεχώς αγοραστές. Νέα υψηλά γράφει σχεδόν καθημερινά. Πιάνει η αποτίμηση τα 2 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βάζει και αυτή υποψηφιότητα για αποτίμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ. Στα 940 εκατ. ευρώ σήμερα με την τιμή της μετοχής να είναι στα 2,70 ευρώ και να απέχει λίγο από τα υψηλά της. Η στήλη έχει σχετικό θέμα για τα σχέδια των «Ολλανδών».

ΑΔΜΗΕ (απάντηση): Πράγματι μπορεί να εξελιχθεί σε μία μετοχή με τρομερά μερίσματα, όταν θα έχουν φτάσει τα έργα σε ένα καλό επίπεδο. Ήδη τα αποτελέσματα χρήσης αναμένονται ισχυρά και θα πρέπει να δούμε βελτίωση του μερίσματος. Προχωράνε διασυνδέσεις, υπογράφονται νέες, αλλά περιμένουμε και πωλήσεις ποσοστών στις διασυνδέσεις που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή τους.

INTRACOM: Αισίως η αποτίμηση σχεδόν στα 350 εκατ. ευρώ. Πρέπει να υπάρξει μεγάλη είδηση για να δικαιολογήσει την τελευταία ανοδική κίνηση και πληροφορίες που κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία λένε πως σύντομα θα «σκάσει». Για να δούμε…

ΕΛΤΟΝ: Με διαθέσεις ανοδικής κίνησης και με καλές συναλλαγές. Έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν πωλήσεις. Στα 2,10 ευρώ και στο +1,94% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Από τις μικρές που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Στα 1,35 ευρώ με άνοδο 3,45% και με καλό όγκο.

INTRALOT: Σε νέα υψηλά η μετοχή και με μεγάλο όγκο στο ξεκίνημα. Στα 1,25 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 755 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Με αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις Attica Group, Ικτίνος, ΕΚΤΕΡ, Δομική, Lavipharm, ΕΧΑΕ και αρκετές ακόμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης