Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σταθερά overweight για την Ελλάδα η JP Morgan - Γιατί προτιμά την Alpha Bank

Σταθερά overweight για την Ελλάδα η JP Morgan - Γιατί προτιμά την Alpha Bank
Η ελληνική αγορά έχει σημαντική ανάκαμψη, με σημαντική άνοδο της επενδυτικής της βάσης
Με την Alpha Bank να παραμένει στο top 10 των επιλογών της στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η JP Morgan παραμένει overweight για την Ελλάδα, ενώ θεωρεί ακόμη φθηνές τις ελληνικές τράπεζες, έναντι των ευρωπαϊκών.
Αν και η ανάλυση αφορά συνολικά την περιοχή CEEMEA, η JP Morgan βλέπει ότι η ελληνική αγορά έχει σημαντική ανάκαμψη, με σημαντική άνοδο της επενδυτικής της βάσης.
1_551.JPG
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η JP Morgan πρόσφατα είχε διοργανώσει roadshow στη Νέα Υόρκη, φιλοξενώντας 22 ελληνικές εταιρείες και αναπτυξιακά funds.
Εκεί, η εικόνα που σχηματίστηκε για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα ήταν θετική.
Σύμφωνα με την JP Morgan, οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν μια σχετικά ανοδική προοπτική για το 2024, ενώ οι τράπεζες θα καταφέρουν να υπερασπιστούν τις αποδόσεις τους (ROTE), παρά τα χαμηλότερα επιτοκιακά έσοδα, χάρη στην αναμενόμενη ανάκαμψη των δανείων και τις μεγαλύτερες προμήθειες.
Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις υποβάθμισης της ποιότητας του ενεργητικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τη θετική άποψη για τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεσοπρόθεσμα.
Αφορμώμενος από το ευνοϊκό μακροοικονομικό πλαίσιο, τους καθαρούς ισολογισμούς, τη θετική πιστωτική ανάπτυξη, τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, καθώς τις βελτιωμένες προοπτικές απόδοσης κεφαλαίου, δίνει άνετα σύσταση Overweight και στα τέσσερα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης