Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε νέα υψηλά οι συστημικές τράπεζες πλην της Alpha Bank αν και έφτασε μια ανάσα από το νέο υψηλό

Σε νέα υψηλά οι συστημικές τράπεζες πλην της Alpha Bank αν και έφτασε μια ανάσα από το νέο υψηλό
Οι αναλυτές βελτιώνουν τις εκτιμήσεις τους για τις τράπεζες και σημειώνουν πως διατηρούν σημαντικό discount σε όρους p/tbv έναντι των ευρωπαϊκών
Σχετικά Άρθρα
Νέα υψηλά κατέγραψαν οι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες, σήμερα οδηγώντας την άνοδο της αγοράς πάνω από τις 1.378 μονάδες και σε νέα υψηλά 13 ετών περίπου.
Αν και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Alpha Bank ήταν η μόνη που δεν μπόρεσε να γράψει σήμερα νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και πάνω από αυτό που είχε γράψει τον περασμένο Ιούλη. 
Η Alpha Bank έφτασε σήμερα στα 1,68 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό υψηλό 1,6820 ευρώ είχε σημειωθεί στις 27 Ιουλίου 2023.
Από την άλλη, η  Εθνική Τράπεζα κατέγραψε ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό 8 ετών στα 7,15 ευρώ κλείνοντας τελικά στα 7,03 ευρώ με άνοδο +2,48%.
Η Eurobank με ενδοσυνεδριακό υψηλό τα 1,8190 ευρώ βρέθηκε και αυτή σε νέο υψηλό από τον Νοέμβριο του 2015.
Η Τράπεζα Πειραιώς με υψηλό ημέρας στα 3,7720 ευρώ κατέγραψε σήμερα νεότερο υψηλό 3 ετών, με τη μετοχή να κλείνει στα 3,75 ευρώ με άνοδο 2,80%
Στον πίνακα τον κεφαλαιοποιήσεων η Eurobank είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθεί στην τρίτη η Εθνική, ενώ στην έβδομη είναι η Πειραιώς και στη ένατη η Alpha Bank.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές βελτιώνουν τις εκτιμήσεις τους για τις τράπεζες και σημειώνουν πως διατηρούν σημαντικό discount σε όρους p/tbv έναντι των ευρωπαϊκών.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 1.182,15 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 1.196,20 μονάδες, στα επίπεδα Μαΐου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης