Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρότατη επίθεση Ρωσίας σε Γαλλία: Είναι συνεργός σε εγκλήματα πολέμου – Ο γαλλικός λαός θα μάθει για την εμπλοκή Macron στην Ουκρανία

tags :
Σφοδρότατη επίθεση Ρωσίας σε Γαλλία: Είναι συνεργός σε εγκλήματα πολέμου – Ο γαλλικός λαός θα μάθει για την εμπλοκή Macron στην Ουκρανία
Συνεργός στα εγκλήματα πολέμου του ουκρανικού καθεστώτος η Γαλλία, επισημαίνει η ρωσική πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρεσβευτής στη Μόσχα, Pierre Levy, ο οποίος κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώθηκε ότι η ευθύνη για τον θάνατο Γάλλων υπηκόων στο Kharkiv ανήκει πλήρως στο επίσημο Παρίσι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ειπώθηκε στον πρεσβευτή ότι η ευθύνη για τον θάνατο των συμπατριωτών του βαρύνει το επίσημο Παρίσι, το οποίο ενθαρρύνει τους στρατολόγους στη χώρα να προσλάβουν μισθοφόρους για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου», ανέφερε το υπουργείο.
«Η διεξαγωγή του πολέμου αντιπροσώπων από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, και η σταθερή αύξηση των προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου προκαλούν κλιμάκωση των εχθροπραξιών, οδηγούν σε πολυάριθμες απώλειες αμάχων και μετατρέπουν τη Γαλλία σε συνεργό εγκλημάτων πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου», ανέφερε.

Ο γαλλικός λαός θα μάθει για την εμπλοκή Macron

«Ελπίζουμε ότι ο λαός της Γαλλίας θα μάθει τελικά την αλήθεια για το πραγματικό εύρος της εμπλοκής της Γαλλίας στη σύγκρουση και θα συνειδητοποιήσει την ευθύνη για το θάνατο και τον πόνο ανθρώπων που θα πρέπει να μοιραστούν με την κυβέρνησή τους», τόνισε το υπουργείο.
Ο διπλωμάτης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά το θάνατο Γάλλων μισθοφόρων στο χτύπημα της Ρωσίας σε κέντρο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μαχητών στο Kharkiv.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιφέρει ένα ακριβές χτύπημα σε ένα προσωρινό κέντρο ανάπτυξης ξένων μαχητών.
Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι ήταν Γάλλοι υπήκοοι.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, 60 μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης